NJFF - artikler om jakt, sportsfiske, jakthund, jaktskyting

Norges Jeger- og Fiskerforbund
spacer

Bare ett kast til…


Foto: Namsos JFF

Vi har valgt å kalle vår store satsing på sjøørret for ”Bare ett kast til…” - et uttrykk de aller fleste sportsfiskere kjenner seg igjen i. Vi fortsetter å sette fokus på havets dronning også i 2008.

NJFFs store sjøørretkonkurranse er nå blitt for en tradisjon å regne. 26. – 27. april samler vi igjen sportsfiskere i hele Norge til vennskapelig dyst om hvem som er Norges beste sjøørretfisker. Vil din forening være med på arrangementet? Meld dere på før 1. februar 2008!

Som tidligere, konkurrerer deltakerne i to ulike klasser - Hovedklassen og juniorklasse- Elbe Normark stiller med flotte utstyrspremier til vinnere i begge klasser - og også til fylkesvinnerne.

PÅMELDING FOR FORENINGER
Foreninger som blir med som arrangører har fått tilsendt en arrangørpakke, med effekter til både frivillige og deltakere, materiell til lokal markedsføring og håndbok for gjennomføring av arrangementet..  

NJFFs sjøørrethefte
Dersom du er interessert i, eller nysgjerrig på sjøørreten - vil du ikke gå glipp av 2. utgave av NJFFs sjøørrethefte, som du kan laste ned gratis fra denne siden. Heftet er på omlag 50 sider, fullspekket av nyttig stoff for alle sportsfiskere.

Er du nyfiken og uerfaren finner du mange nyttige tips for å komme i gang. Her er det utstyrstips, råd om fiskeplasser, valg av fluer, sluker og agn - og ikke minst god veiledning om hvordan du kan øke sjansene for å få fisk på kroken ved å variere hvordan du fisker.

Uten blygsel garanterer vi også deg som er mer erfaren at du finner aktuelle vink og råd og nyttig lesestoff i heftet. Du kan lese om ørretens livssyklus - den farlige veien fra elv til hav - og om livet i havet før fisken igjen inntar elvene for å gyte.

Vi har selvfølgelig også gitt plass til noen betraktninger rundt de truslene som finnes for sjøørretbestanden vår - lakselus, forurensning, urbanisering, vandringshindre mm. - og hvordan vi kan bidra til å bedre forholdene. Det er flere bidragsytere i heftet - og nytt i denne utgaven er blant annet Per Tørmoens artikkel om "Sjøørretplassen", der han tar oss lesere med på en drømmereise til "Den perfekte sjøørretøya".

 

Kontaktpersoner: Steinar Paulsen og Øyvind Fjeldseth.

Publisert: 19-OCT-07 Oppdatert: 03-APR-08 Utskriftsvennlig versjon

spacer

NJFF - artikler om jakt, sportsfiske, jakthund, jaktskyting


 
Norges Jeger- og Fiskerforbund, Hvalstadåsen 5, Pb. 94 1378 Nesbru
Tlf: 66 79 22 00 Fax: 66 90 15 87, E-post: njff@njff.no