NJFF - artikler om jakt, sportsfiske, jakthund, jaktskyting

Norges Jeger- og Fiskerforbund
spacer

Velkommen til Jegerprøven!


Foto: Torgeir W. Skancke

Velkommen til NJFFs sider for Jegerprøven. På denne sida finner du generell informasjon om Jegerprøven. Ønsker du tilgang til nettressursen for vår lærebok "Jegerprøven med Norges Jeger- og Fiskerforbund", velger du riktig kapittel i undermenyene til venstre. I nederste undermeny finner du link til de nettbaserte samlingene for kapittel 4, 5 og 8.

Jakt og fangst krever kunnskap om håndtering av skytevåpen og fangstredskap, kunnskap om de jaktbare artene og kunnskap om lover og regler. Alle som har fylt 16 år og som ikke er registrert i Jegerregisteret, må derfor bestå jegerprøven før jakt eller fangst. Kravet om jegerprøve er nedfelt i norsk lovverk og viltforvaltning.

Den norske jegerprøveutdanninga er bygd opp av teori og praksis med en avsluttende elektronisk eksamen. Eksamen kan avlegges fra det kalenderåret du fyller 14 år. Kurset består av 30 undervisningstimer fordelt på ni samlinger. Jegerprøven avsluttes med en elektronisk eksamen der du må svare riktig på 40 av totalt 50 spørsmål i løpet av 50 minutter.

Bestill "Jegerprøven med NJFF"
Klikk her for foreninger (epost)
Klikk her for privatperson (web)
NJFF har utarbeida egen lærebok. Sammen med nettressursen i venstremenyen, utgjør dette den mest komplette læreressursen dersom du skal ta Jegerprøven. Her kan du lese mer om "Jegerprøven med Norges Jeger- og Fiskerforbund".

 

Foto:Hvordan melde seg på jegerprøvekurs
Jegerprøvekurs avholdes gjennom ulike studieforbund, men gjennomføres i praksis ofte av NJFFs lokallag. For mer informasjon om tid og sted for jegerprøvekurs i nærmiljøet, søk i NJFFs kurskalender eller klikk på ditt fylke i tabellen under for å finne ditt lokallag. Dersom de ikke har noe kurstilbud, kontakt ditt fylkeslag på telefon eller epost som du finner nede til høyre i lokallagsoversikten.

 

Oslo Akershus Hedmark Østfold
Buskerud Vestfold Oppland Telemark
Aust-Agder Vest-Agder Rogaland Hordaland
Sogn og Fjordane Møre og Romsdal Sør-Trøndelag Nord-Trøndelag
Nordland Troms Finnmark  

 

 

Foto:Hva koster Jegerprøven?
Prisen på jegerprøvekursene varierer, men ligger normalt fra 1.500 til 2.500 kr, litt avhengig av om ammunisjon og eksamensavgift er inkludert i kursprisen. Mange gir rabatt dersom du er NJFF-medlem. Her kan du lese mer om medlemsfordeler i NJFF, eller klikk her for å bli medlem i NJFF.

Fra 1/1-2013 må alle levere besvarelsene på jegerprøven elektronisk. Her finner du mer informasjon om hvordan jegerprøven besvares elektronisk.

Har du lyst til å prøve dine kunnskaper om jakta og jegerprøven? I slutten av hver nettbaserte samling er det testspørsmål som er relevante til jegerprøve-eksamenen. Her er snarveien hvis du vil teste dine kunnskaper om jakta (trykk på start-knappen som kommer opp etter noen sekunder):

Klikk_her! Klikk_her! Klikk_her! 

 

Kontaktperson: Hans Petter Dalby

Publisert: 19-OCT-07 Oppdatert: 03-MAR-14 Utskriftsvennlig versjon

spacer

NJFF - artikler om jakt, sportsfiske, jakthund, jaktskyting


 
Norges Jeger- og Fiskerforbund, Hvalstadåsen 5, Pb. 94 1378 Nesbru
Tlf: 66 79 22 00 Fax: 66 90 15 87, E-post: njff@njff.no