NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
spacer

 • Frykt for hybridlaks i Alta

  Under overvåkingsfiske i øvre deler av Alta har man fått foruroligende mye oppdrettsfisk. NINA (Norsk Institutt for Naturforskning) frykter at det allerede er hybridlaks på plass i elva. –

  Les mer

 • Vil ha ulvejakt i ulvesonen

  Sist helg ble tre jakthunder drept av ulv innenfor ulvesonen. Konflikten mellom jakthunder og ulv er vanskelig å forebygge. NJFF mener det må åpnes for lisensfelling av ulv også innenfor ulvesonen, for å få en rimelig byrdefordeling i en tilspisset situasjon.

  Les mer
 • Sjekk klasseføringa for 2015

  Det er tid for klasseføring. Vi er nå gjennom en runde med prøveklasseføring på www.jaktskyting.no. Siste mulighet for å melde fra om feil før klasseføringskortene trykkes, er tirsdag 25. november kl.12.00.

  Les mer
 • Foreningsskattene

  Over hele landet gir våre lokalforeninger gode rabatter på sine kurs og aktiviteter. Ofte er det redusert pris på jegerprøve, skytebane, aversjonsdressur, opplæringsjakt og lignende aktiviteter. I tillegg har foreningene unike fordeler som kun medlemmene får glede av. Dette er foreningenes egne skattkister, og et lite søk på nettet avslører de gode tilbudene.

  Les mer
 • Lang høst gir mer flått

  Det milde høstværet, med mye regn og temperaturer over fem grader, fører til at flåtten er mer aktiv enn normalt mange steder. Ekspertene ber jegere og andre folk som ferdes i skog og mark om å ta de samme forholdsreglene som på sommeren.

  Les mer

 • Sikrer kalking og Driva-sperre

  Forhandlingene mellom de blå-blå og støttepartiene Venstre og KrF, har sikra viktige endringer i statsbudsjettet: Nå bevilges det 35 mill. kr ekstra til kalking og 35 mill. til bygging av gyro-sperre i Driva.
  - Svært viktig og gledelig, sier NJFFs informasjonssjef Espen Farstad.

  Les mer
 • Ulveyngling i Julussa

  Vinterens overvåking av ulv er i gang. Til tross for lite snø i sporingsområdene, er det påvist yngling i Julussa-reviret. Allerede i mai ble det påvist et kull i grensereviret Rotna, og mye tyder på kull i Slettås. Foreløpig er det uklart om ulven i Østmarka har yngla.

  Les mer
 • Marine Harvest krever Lars & Lars-klipping

  Lars Nilssen og Lars Lenth har nå sluppet sin siste episode i sesong 6 og miniserien Fjordmenn. Etter å ha vært Erling Borgen-seriøse flere uker i strekk, setter de utslitte dokumentarjournalistene kursen mot legendariske Vosso. OPPDATERT: Marine Harvest har krevd deler av episoden fjernet.

  Les mer
 • Skeptisk til å fjerne jegeravgift

  Regjeringen foreslår i sitt statsbudsjett for 2015 å ta inn 100 millioner kroner i jeger- og fiskeravgifter til det offentlige. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum foreslår isteden å fjerne den, men NJFF er skeptisk og frykter dette vil fjerne viktige midler til lokale og regionale vilttiltak.

  Les mer
Vervebanner

 • Ny konsulent for jegerprøvens konsulentoppdrag

  Som en følge av Miljødirektoratets anbudsrunde i sommer, overtar NaturConsult Larsson AS fra 1. januar 2015 instruktøroppdraget for jegerprøven. Det er oppgavene med å utdanne og oppdatere jegerprøveinstruktørene, samt noen øvrige oppgaver knyttet til jegerprøvevirksomheten.

  Les mer
 • Kan bli seljakt i sør

  Etter langvarig dragkamp fra NJFF og fylkeslagene i Agder-fylkene, Vestfold og Telemark, kan det se ut som det blir åpna for seljakt på deler av kysten: Havforskningsinstituttet anbefaler nå steinkobbe-kvote både for Vestfold og Telemark.

  Les mer
 • Husk Gullkroken-nominasjon

  Fristen for Gullkroken-nominasjoner nærmer seg raskt. Fristen for nominasjoner til Årets Ildsjel og Årets Hederspris er torsdag 14.november, og frist for å nominere til de andre kategoriene er mandag 17.november.

  Les mer
 • Fortsatt ingen dvergbendelorm

  Resultatene fra overvåkingsprogrammet som Mattilsynet og Veterinærinstituttet har gjennomført på jakt etter revens dvergbendelorm, viser ingen funn i Norge fram til nå. Fra juli 2012 til april 2013 er 625 rever fra store deler av landet undersøkt.

  Les mer
 • Blankt nei til Statskog-salg

  NJFF protesterer mot den blå-blå regjeringas planer om ytterligere nedsalg eller privatisering av Statskog. Nå får NJFF støtte fra Arbeiderpartiet: I Stortingets spørretime onsdag advarte Jonas Gahr Støre om at nedsalgspolitikken vil endre hvordan Norge ser ut og fungerer, og iallfall ikke vil styrke nordmenns adgang til det som er felleseie.

  Les mer
 • Straks klart for NJFFs nye portal

  NJFF kan omsider melde at lansering av ny NJFF-portal er rett rundt hjørnet: Lokallagene kan nå "tyvstarte" og få lagt over stoff fra de gamle portalsidene før de nye sidene lanseres offentlig 1. desember.

  Les mer
Les mer i nyhetsarkivet


spacer