NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
spacer

 • Hjortejakt med lys i sikte

  For tredje år på rad kliver hjortejegerne opp i liene allerede 1. september. Forrige sesong økte fellingstallene igjen etter et par år med nedgang. Hjortejegerne og andre storviltjegere kan nå glede seg over at det nå er lov til å bruke lys under ettersøk.

  Les mer

 • Nesten hundre færre jerver felt

  Fellingstallene for de store rovdyra har gått betraktelig ned siste jaktår. Mens det ble felt over 150 jerver i 2012/ 2013, ble det i siste jaktår bare felt 61 dyr. Også gaupefellingene viser sterkt fallende tendens, med ei halvering på tre år, etter ytterligere nedgang i år.

  Les mer
 • Luse-eskalering på gang

  Etter at oppdrettsindustrien har hatt lave lusetallene til tross - og delvis ved hjelp av - høye sjøtemperaturer, er tallene nå på vei opp: I Nord-Trøndelag er tiltaksgrensa passert, og Hordaland er på full fart opp. En rapport fra Uni Research Miljø viser at sjøørreten blør på Vestlandet.

  Les mer
 • Populær Rett hjem-app fra NJFF

  NJFFs nye app "Rett hjem" har høsta stor popularitet blant Iphone og Android-brukere. Akkurat nå ligger appen på en 2. plass hos App Store over de mest nedlasta appene i Norge, og på topp innen kategorien Verktøy/ Utilities.

  Les mer
 • Stem på din favoritt

  Gjennom sommeren har vi hatt en konkurranse der du har kunnet tagge eller sende inn en #selfish på fisketur. Vi har nå plukket ut det vi mener er de tre beste kandidatene. Hvilken av dem synes du fortjener å stikke av med hedersbetegnelsen, vinner av #NJFF #SELFISH 2014?

  Les mer
Vervebanner

 • Vil styre hunderørretens ferd

  Forskere fra Norsk institutt for naturforskning (NINA) skal finne ut hvordan hunderørreten kan styres unna turbininntakene i Hunderfossen kraftstasjon. Lykkes man i dette, vil det har stor betydning for bestanden av storvokst mjøsørret.

  Les mer
 • Gode ryperapporter fra nord til sør

  Om to uker starter småviltjakta. Takseringsmannskap fra blant anna NJFF er i ferd med å sluttstille rapportene, og det ser lovende ut for store deler av landet. Mer stamfugl og lemenår sør for midten av Nordland slår positivt ut, sjøl om det neppe blir et rekordår.

  Les mer
 • Nytt elve-utfall for NTE

  Halvannen måned etter at NTE Energi fikk 1,3 mill. kr i bot for brudd på manøvreringsreglene i Stjørdalselva, er kraftselskapet på nytt i søkelyset: Vannstanden nedafor Aunfossen ved Grong falt brått en meter mandag, noe som tørrla tusenvis av laksyngel i Namsen.

  Les mer
 • Lisenskvote på ni bjørner

  Miljødirektoratet har valgt å halvere kvoten for høstens lisensjakt på bjørn i forhold til rovviltnemdenes opprinnelige forslag. Kun i Oppland har rovviltnemda fastsatt kvote på to dyr sjøl, mens Miljødirektoratet har fastsatt kvote for Hedmark, Midt-Norge og Nord-Norge på sju dyr.

  Les mer

 • Laksestopp gir milliontap

  Stenging av lakseelver gir milliontap for elveeiere og lokalsamfunn. Imidlertid er tapet mye større enn nettotapet fra laksefisket, viser en ny rapport fra Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås (NMBU).

  Les mer
 • NRK vil ha folkets fiskefilm

  Filma du da storfisken glapp, eller da junior fikk sin første fisk? Ut i Naturen på NRK vil gjerne ha din fiskehistorie for å sette sammen «Folkets fiskefilm». Du kan vinne guidet kveitetur til Nord-Norge og utstyrspakker som premier, men husk at siste frist er 24. oktober.

  Les mer
 • Ledig stilling på Jakt- og Fiskesenteret

  Jakt- og Fiskesenteret AS (JFS) på Flå, NJFFs nasjonale opplæringssenter for jakt og fiske, har en ledig stilling som administrasjonsmedarbeider. JFS søker en person som skal drive koordinerende markedsstøtte og støtte daglig leder administrative drift.

  Les mer
 • Reveskabb ved Fredrikstad

  Et helt revekull ved Holme på Kråkerøy er observert med reveskabb. Viltnemda forsøker nå å få avliva revene, og gjør oppmerksom på at folk må være forsiktig med å håndtere døde rever, samt følge med hvis hunder begynner klø veldig.

  Les mer
 • Mener kraft-bøter bør gå til elvene

  NJFF og Norges Naturvernforbund tar til orde for at bøter som blir ilagt kraftregulantene etter feil drift av vannmagasinene, bør gå tilbake til elvene for å bøte på skadene. I sommer har slike bøter blitt gitt både i Drammenselva og Stjørdalselva.

  Les mer
 • Første mårhund-yngling i Västerbotten

  Forrige helg ble en mårhundvalp avliva av et svensk jaktlag som var ute på grevlingjakt nær Burträsk, et par mil sørvest for Skellefteå. Det er første gang det er påvist mårhundyngling i Västerbotten, som har hatt streifdyr av mårhund sia 1989.

  Les mer
Les mer i nyhetsarkivet


spacer

NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund


 
Norges Jeger- og Fiskerforbund, Hvalstadåsen 5, Pb. 94 1378 Nesbru
Tlf: 66 79 22 00 Fax: 66 90 15 87, E-post: njff@njff.no