NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
spacer

 • Mener kraft-bøter bør gå til elvene

  NJFF og Norges Naturvernforbund tar til orde for at bøter som blir ilagt kraftregulantene etter feil drift av vannmagasinene, bør gå tilbake til elvene for å bøte på skadene. I sommer har slike bøter blitt gitt både i Drammenselva og Stjørdalselva.

  Les mer

 • Første mårhund-yngling i Västerbotten

  Forrige helg ble en mårhundvalp avliva av et svensk jaktlag som var ute på grevlingjakt nær Burträsk, et par mil sørvest for Skellefteå. Det er første gang det er påvist mårhundyngling i Västerbotten, som har hatt streifdyr av mårhund sia 1989.

  Les mer
 • NJFF påklager ulve-vedtak

  13. august fattet rovviltnemdene i region 4 og 5 (Østfold, Akershus, Oslo og Hedmark) felles vedtak om lisensfelling av 5 ulv i 2014/ 2015. NJFF mener det må kunne jaktes i hele utbredelsesområde for ulv, og påklager vedtaket til Klima- og miljødepartementet.

  Les mer
 • Tid for duer og ender

  21. august er det oppstart for jakta på ringdue og gressender. Både due- og andejakt byr på lett tilgjengelig jakt i nærområdet. En varm sommer og tidlig tresking kan imidlertid bety at duejegerne må leite litt mer etter aktuelle åkrer.

  Les mer
 • Lær elgjakt i Gausdal

  Unge førstegangsjegere har til høsten muligheten til å få en smakebit på elgjakta, ved å melde seg på opplæringsjakt i regi av Gausdal JFF og Gausdal fjellstyre. Helga 25. til 28. september vil kyndige instruktører veilede ferske storviltjegere.

  Les mer

 • Reinsjakta starter

  Onsdag 20. august reiser ivrige reinsjegere til fjells i ur-nordmannens fotefar, og følger hjorteviltets nomade langs snøkanten. Er du nykommer på reinsjakta, tilbyr blant anna NJFF Telemark opplæringsjakt på reinsdyr.

  Les mer
 • Jegeravgifta går til staten

  Har du glemt å betale jegeravgift eller er usikker på om du har betalt? Husk at NJFF ikke har noe med jegeravgifta å gjøre. Har du spørsmål vedrørende denne, må du kontakte Jegerregisteret som ligger under Brønnøysundregistrene (tlf. 75 00 79 99).

  Les mer
 • Fuktig på meite-NM

  Rakkestad & Degernes JFF var definitivt ikke heldige med været da årets NM i tradisjonelt meite gikk av stabelen søndag. Det øste ned fra klokka 07 til 10, så sjøl om det under konkurransen stort sett var opphold, tyder kun 65 deltakere på at mange snudde i døra denne morgenen.

  Les mer
 • Endelig skytebaneavklaring

  Trondheim JFF, Nidaros Jaktskytterklubb og de andre skyteklubbene i Trondheim kan endelig fyre av en jubel-salutt: Fredag ble det klart at reguleringsplanen for Digresmyra Skyteanlegg etter mange års kamp er godkjent på departementsnivå.

  Les mer

 • Vinn utstyr på vennefiske

  Er du under 13 år og har lyst å få en stor pakke med fiskeutstyr for hele året? Da er det bare å ta med seg en venn på fisketur: NJFFs Fiskeklubben arrangerer nå en konkurranse med "vennefiske", der du kan vinne en flott premiepott.

  Les mer
 • Kjemiforsker avfeier Arnemo & co

  Geokjemiker Tom V. Segalstad ved Universitetet i Oslo setter bly-trioen Arnemo, Søli og Stokke på plass i deres korstog for å stanse gjeninnføring av blyhagl. - Vitenskapelige arbeider viser at blykuler ikke oppløses i naturen. De utgjør ingen giftfare, skriver Segalstad i Aftenposten.

  Les mer
 • Søk Frifond innen 20. august

  Det nærmer seg siste frist for å søke midler til alle de fantastiske barne- og ungdomsaktivitetene NJFFs lokallag arrangerer. Med over 2500 aktiviteter i fjor, er det tydelig at lokallagene ser hvor viktig det er å få med barn og ungdom ut i skog og mark, fjell og sjø.

  Les mer
 • Blanda respons på utvida elgjakt

  Nord-Trøndelag fylkeskommune har gjennomført ei større spørreundersøkelse for å avdekke erfaringene med utvida jakttid på elg. Svarene viser at særlig småviltjegere og andre utmarksbrukere føler seg fortrengt, mens elgjegerne er fornøyde - men slett ikke alle.

  Les mer
 • Vil du bli ressursperson på GPS?

  NJFF inviterer i samarbeid med Skogbrukets Kursinstitutt til kurs i GPS-basert hundepeiling på Honne (Biri) 30. august. Formålet er å utdanne instruktører til å avholde grunnkurs. Instruktørkorpset vil dessuten inngå i ei ressursgruppe for bruk av GPS-peilere.

  Les mer
 • Tilbakekaller Norma-ammunisjon

  Norma Precision AB har nylig oppdaga at noen jaktmatch-patroner i kaliber .308 Win kan være feilprodusert. Produktfeilen kan føre til at kula kiler seg i løpet, noe som igjen kan føre til våpensprenging og personskade ved neste skudd.

  Les mer
Les mer i nyhetsarkivet


spacer