NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
spacer

 • Bevertid ved bekken

  Den milde og snøfattige vinteren på Østlandet gjør at beveren er i aktivitet langt tidligere på våren enn normalt. Det betyr mer skader på skog og innmark for bøndene - men også en lengre jaktsesong for jegerne. Men husk fredningsdagene i påska!

  Les mer
Vervebanner

 • Utvider området for flått-vaksine

  Folkehelseinstituttet utvider området der det anbefales vaksine mot TBE-viruset (skogflåttencefalitt). Mens dette tidligere bare gjaldt kysten av Agder-fylkene, Telemark og Vestfold, er nå Østfold tatt med på lista. Men det er fortsatt ikke mulig å vaksinere mot borreliose.

  Les mer
 • Frykter for Lågen

  Flere miljøvernorganisasjoner kjemper mot utbyggingsplanene i Gudbrandsdalslågen. NJFF og flere ønsker ta vare på de store naturverdiene knytta til elvelandskapet, og mener ei utbygging vil være svært negativ og konfliktfylt ovafor friluftslivet.

  Les mer
 • KLD står fast på jaktforbud

  Klima- og miljødepartementet (KLD) sier nei til NJFFs ønske om ei lovendring for å oppheve jaktforbudet i romjula og påska. NJFF må nå derfor jobbe videre via politiske kanaler for å prøve å få gjennomslag for landsmøtets vedtak i 2012.

  Les mer
 • Tre ledige stillinger i NJFF

  NJFF har tre ledige stillinger tilknyttet NJFFs virksomhet: Den ene stillingen er et årsvikariat som organisasjonskonsulent, den andre en fast stilling som fylkessekretær i Akershus, og den tredje en stilling som stedlig leder ved Jakt- og Fiskesenteret i Flå. Felles søknadsfrist er 15. april.

  Les mer

 • Frifunnet etter jaktulykke

  22-åringen som var tiltalt for uaktsomt drap etter å ha skutt jaktkameraten Tore Gaard (22) i Masfjorden 27. oktober 2012, er frifunnet av Nordhordland tingrett. Dommerne mener østerdølen får ei tung nok bør i å leve med vissheta om å ha drept en kamerat.

  Les mer
 • Vil tillate blyhagl ved jakt

  Etter ni år med totalforbud vil Ap åpne for bruk av blyhagl ved småviltjakt. Dermed er det et bredt flertall på Stortinget for å oppheve blyforbudet.
  - At Ap nå tar fram saken og ber om fortgang, er bra, sier NJFFs informasjonssjef Espen Farstad.

  Les mer
 • Påskehøytid for sjøørretfiskerne

  Påska nærmer seg, og med den blir det fullmåne, børstemark-sverming og sjøørreteldorado. Men tenk deg om før du tar opp fisken: Miljødirektoratet melder om dalende sjøørretfangster, og forskerne sier lakselus fra oppdrettsindustrien har mye av skylda.

  Les mer
 • Kvinnene kommer!

  464 000 norske jegere sto registrert i Jegerregisteret ved utgangen av jaktåret 2013/2014. I løpet av ti år har antallet økt med 85 000. Men mens antallet mannlige jegere har økt med 18 prosent på ti år, har antall kvinnelige jegere økt med 73 prosent.

  Les mer

 • To rømminger på ei uke

  Under ei uke etter stor-rømminga av 120.000 oppdrettslaks fra Firda Sjøfarmer i Gulen, er husdyr igjen på rømmen fra merdene: Et ukjent antall laks har stukket fra ei merd med 99.000 fisk hos Alsaker Fjordbruk, som også hadde ei rømming for sju uker sia.

  Les mer
 • Bjørnen sover... ikke lenger

  Forskerne har regna ut at bjørnen i Sør-Skandinavia i gjennomsnitt forlater hiet 4. april, mens bamsene lengre nord gjerne sover litt lenger. Miljødirektoratet oppfordrer alle som kommer over bjørnespor om å melde fra til Statens naturoppsyn (SNO).

  Les mer
 • Storaksjon mot ulovlig ulvejakt

  Politiet i Hedmark og Økokrim har i dag pågrepet 12 personer mistenkt for ulovlig, organisert ulvejakt. NJFF tar sterk avstand fra all illegal felling av store rovdyr, og ser positivt på at Økokrim og Hedmark politidistrikt tar tak i mistanker om slik kriminell virksomhet.

  Les mer
 • Ta vare på Oslofjorden

  Rundt to millioner nordmenn bor rundt Oslofjorden, som derfor kan kalles Norges viktigste friluftsområde. Likevel mangler en helhetlig plan for bruk av fjorden. Nå kommer kravet om en bedre koordinering av forvaltningen, slik at fjordens potensiale utnyttes til beste for alle som sogner til Østlandets blå perle.

  Les mer
 • Viktig melding: Se på TV

  Tirsdag kl. 19.45 viser NRK dokumentaren "I skuggen av laksen" på Ut i naturen. Filmen tar for seg sjøørreten og dens livsvilkår i de norske fjordene, der særlig oppdrettsnæringas lusesvermer har blitt en stadig større trussel for eksistensen.

  Les mer
Les mer i nyhetsarkivet


spacer

NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund


 
Norges Jeger- og Fiskerforbund, Hvalstadåsen 5, Pb. 94 1378 Nesbru
Tlf: 66 79 22 00 Fax: 66 90 15 87, E-post: njff@njff.no