NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
spacer

 • Husk søknadsfrist for jaktprøver

  Tida er inne for å planlegge neste års prøvevirksomhet på jakthundfronten. NJFFs lokalforeninger og fylkeslag må levere søknad om jaktprøver for 2015 innen 31.oktober 2014. Merk at blodspor- og fersksporprøver nå følger samme søknadsprosedyre som andre jakthundprøver.

  Les mer

 • Tid for utstillingssøknad

  Tiden nærmer seg for å planlegge utstillinger for våre jakthunder i 2016. Søknadsfristen i Norsk Kennel Klub (NKK) er 31.januar, men allerede nå er det viktig å innhente tillatelser fra de ulike jakthundmiljøene for å ta med deres raser på din utstilling.

  Les mer
 • Ny storrømming fra Firda

  Oppdrettslaks er på rømmen i Stongfjorden i Askvoll, etter at Firda Sjøfarmer har fått hull i ei not trolig i samband med avlusing. Oppdretterne har foreløpig ikke oversikt over hvor mye som har rømt, men stang- og garnfiskere i området skal ha tatt store mengder fisk.

  Les mer
 • Spent på veien videre i blysaken

  Onsdag holdt Stortingets energi- og miljøkomite ei åpen høring omkring forslaget om å gjeninnføre blyhagl. NJFF fikk lagt fram jegernes syn, men måtte også tåle motbør fra forskningshold. Nå er det stor spenning knytta til hva politikerne gjør videre.

  Les mer
 • Svak laksesesong

  Laksefisket i elvene i Norge var dårligere i 2014 enn snittet for de foregående ti årene, melder Norske Lakseelver etter å ha gått gjennom årets fangsttall. Men i et langt land med store naturgitte variasjoner finnes det både positive og negative overraskelser.

  Les mer
Vervebanner

 • NJFF-støtte til ny bever-forskrift

  Miljødirektoratet har sendt ut på høring et forslag til ny forskrift om forvaltning av bever. Etter intern høringsrunde i organisasjonen, gir NJFF sin støtte til forslaget. Den nye forskrifta vil gjelde fra og med jaktsesongen 2015/2016.

  Les mer
 • Åpen høring om blysaken

  I morgen arrangerer Stortingets energi- og miljøkomite åpen høring i samband med forslaget fra tre Ap-representanter om å tillate blyhagl utafor skytebaner og våtmarksområder. NJFF er invitert til å delta i høringa, som danner grunnlag for Stortingets videre behandling.

  Les mer
 • Ny jakt- og fiskemesse på Lillestrøm

  NJFF deltar som samarbeidspartner under Camp Villmark ved Norges Varemesse på Lillestrøm 09.-12. april neste år. Dette er den tidligere Villmarksmessen som nå har skiftet både navn og eier.

  Les mer
 • Tid for gaupesporing

  Årets registreringsperiode på gaupe starta 1. oktober. Ettersom vinter og snø er i ferd med å melde sin ankomst over landet, kan du komme over spor etter gauper. Husk da å melde ifra, enten til den lokale rovviltkontakten eller via Skandobs-appen.

  Les mer

 • Stor forskjell på sett elg og sett hjort

  Elgforvaltninga har i lang tid høsta godt av statistikken fra Sett elg-skjemaene. Nå har forskerne sjekka materialet opp mot rekonstruerte bestandstall fra innsamla kjever. Det viser at elg-tallene er overraskende presise - men hjortejegerne har stort forbedringspotensiale.

  Les mer
 • Høstlig Hardangerfjordseminar

  Det blir en høstlig variant av Hardangerfjordseminaret 21.-22. november, som ble utsatt i vår sia arrangementet i Norheimsund kolliderte med åpninga av NJFFs Sportsfiskets År. Men oppdrettsproblemene er dessverre ikke blitt mindre aktuelle i løpet av sommeren.

  Les mer
 • Del-seier til treskjellerne i Nordisk

  Da Nordisk mesterskap for treskjellere ble avvikla i Sverige første helga i oktober, ble det norsk lagseier i landskampen. Roy Nilsen og Laatu sikra norsk bronse individuelt, og nordmennene hadde også et jafs av gullet, ettersom gullvinneren er av norsk avl.

  Les mer
 • Lars & Lars fisker pellets-sei

  Hvor dypt kan journalister synke i sin jakt etter sannheten? Lars Nilssen og Lars Lenth gjør urovekkende funn i sjelens mørkeste avkroker og på vestlandsfjordenes dype bunn når de ihuga fluefiskerne ender karrieren med å fiske sei forspist på pellets fra oppdrettsanleggene.

  Les mer
 • Forsikring for NJFFs lokallag

  NJFFs fylkes- og lokallag er forsikra gjennom forbundets avtale sentralt med Gjensidige Forsikring ASA. Dette kan være kjekt å vite dersom det skjer et uhell i samband med et arrangement lokalt, enten det er på klubbhuset eller flytebrygga.

  Les mer
 • NJFF-butikken flytter

  NJFFbutikken.no har vokst ut av lageret på Hvalstad og skal nå flytte til nye lokaler. I månedsskiftet oktober - november vil butikken derfor ikke sende ut varer. Dette bør også foreningene merke seg, dersom de planlegger aktiviteter i denne perioden.

  Les mer
Les mer i nyhetsarkivet


spacer

NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund


 
Norges Jeger- og Fiskerforbund, Hvalstadåsen 5, Pb. 94 1378 Nesbru
Tlf: 66 79 22 00 Fax: 66 90 15 87, E-post: njff@njff.no