NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
spacer

 • Advarer mot kåte karer

  Leder Håvard Jensen i Hobøls viltnemd roper varsko etter enda en rådyr-påkjørsel. Mandag la han ut ei oppfordring på Facebook: «Enda en kåt råbukk kjørt i hjel på fylkesvei 120. Følg med folkens! Råbukken er i brunst og rågeitene springer i alle retninger.»

  Les mer

 • Ny parasitt påvist hos elg

  Veterinærinstituttet har de siste månedene påvist svelgbrems hos elg på Østlandet og i Trøndelag. Parasitten er tidligere bare påvist hos elg i Pasvik, men er vanlig hos elg i Finland og sporadisk i Sverige. Nå ber Veterinærinstituttet om tips fra publikum.

  Les mer
 • Nyt finværet med fiskestanga

  Du trenger ikke være ihuga utstyrsfanatiker for å få nyte finværet med fiskestanga: Oppegård JFF har tatt konsekvensen av at ikke alle har fiskestang, og låner derfor ut fiskestenger gjennom det lokale biblioteket på Kolbotn.

  Les mer
 • Lær storviltjakt på Songli

  Vil du lære deg mer om jakt på rådyr og hjort, finnes det vel knapt noe bedre sted i landet enn i gamle Chr. Thams jaktparadis nær Orkanger utafor Trondheim. Best av alt - det er fortsatt noen ledige plasser igjen i høst.

  Les mer
 • NM-tittel til Løberg

  Finalen i NM-elgskyting i Trysil, ble akkurat så spennende som en kunne håpe på. Sju skyttere hadde fullt hus før finalen. Av disse var det bare Jan Kristian Larsson fra Høland JSK og Hans Petter Løberg fra Vang Jff som nok en gang prikket inn alle skuddene i sentrumsblinken. Det resulterte i en spennende omskyting hvor Løberg trakk det lengste strået.

  Les mer
Vervebanner

 • Ferie og Fiskesommer

  Det er nå full ferietid men NJFFs foreninger sørger for at sommerferien også er spekket med fiskearrangmenter for ung og gammel. Har du lyst til å delta med hele familien eller kanskje bare ha et friminutt bare for deg selv, er det mange muligheter over hele landet.

  Les mer
 • Klart for spennende NM-finale i Trysil

  Trysilelgen har den siste uka trofast holdt seg på skinnene, og i morgen skal den tilbakelegge anda noen kilometer før en Norgesmester kan kåres. Hele sju skyttere, deriblant flere tidligere Norgesmestere, står bokført med fullt hus før finale. Det er med andre ord duket for en thriller av en elgfinale lørdag 19.juli.

  Les mer
 • Deler ut signalcaps til storviltjegere

  Statskog spriter opp høstkolleksjonen til jegerne ved å dele ut over tusen fargesterke capser til elg-, villrein- og hjortejegerne, samt unge småviltjegere og de som er med på opplæringsjakt. Hodeplagget skal redusere faren for vådeskudd.

  Les mer
 • Hornbriller ble gevirbriller

  Optiker Rob De Jong i Ringebu har klekket ut en brillefin ide som burde interessere landets elgjegere, ettersom jegerstanden er aldrende: Han har fått laga briller av elggevir, og mener elgoksens hodepryd er optimal til formålet.

  Les mer

 • Opplæringsdag for småviltjegere

  I samarbeid med fjellstyrene, Statskog og Finnmarkseiendommen er det etablert et tilbud om småviltjakt for nye jegere høsten 2014. Tilbudet er kalt småviltjaktas dag, og vil bli tilrettelagt den 4.oktober

  Les mer
 • Nygård til topps i jegertrap

  Kampen om Norgesmestertittelen i jegertrap skulle vise seg å bli en utholdenhetsprøve for de to skytterne, Johnny Meier fra Nidaros JSK og Olav Nygård fra Rennebu JFF, som etter finalen stod med fullt hus -100 treff. Hele åtte runder med omskyting (tot.45 skudd) måtte til før Olav Nygård kunne juble for seieren.

  Les mer
 • Gull til Gusland!

  Magne Gusland fra Brunlanes JFF var av mange ansett som en av de store favorittene til å vinne årets Norgesmesterskap i leirduesti. Med 49treff av 50 mulige i innledende skyting, og det samme i finalen, var det avgjort – nok et NM-gull tas av en skytter fra «gullgrossistforeningen» Brunlanes JFF.

  Les mer
 • NM Elgskyting i Trysil

  Neste uke går norgesmesterskapet i elgskyting av stabelen i Trysil, med oppstart mandag 14. juli. Arrangementet vil trekke rundt 500 skyttere til bygda, i tillegg til familie og andre tilskuere. Norges beste elgskytter kåres lørdag 19. juli.

  Les mer
 • Ferie er fisketid

  Ingen drar på ferie i Norge uten fiskestang. Det er nesten vitenskapelig bevist, ikke av amerikanske forskere riktignok, men ved å kaste et blikk på det som foregår i Sportsfiskets År, er det ingen tvil. Og har man glemt stanga hjemme, står det NJFF-folk parat til hjelp over hele landet.

  Les mer
 • Søk om spillemidler

  Foreninger og lag som er organisert under Norges Jeger- og Fiskerforbund kan etter nye bestemmelser søke om spillemidler. Spesielt vil dette gjelde skytebaner og foreningshytter. Dette gjelder for søknader om tilskudd og tildelinger i 2015.

  Les mer
Les mer i nyhetsarkivet


spacer

NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund


 
Norges Jeger- og Fiskerforbund, Hvalstadåsen 5, Pb. 94 1378 Nesbru
Tlf: 66 79 22 00 Fax: 66 90 15 87, E-post: njff@njff.no