NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
spacer

 • Sikrer kalking og Driva-sperre

  Forhandlingene mellom de blå-blå og støttepartiene Venstre og KrF, har sikra viktige endringer i statsbudsjettet: Nå bevilges det 35 mill. kr ekstra til kalking og 35 mill. til bygging av gyro-sperre i Driva.
  - Svært viktig og gledelig, sier NJFFs informasjonssjef Espen Farstad.

  Les mer

 • Ulveyngling i Julussa

  Vinterens overvåking av ulv er i gang. Til tross for lite snø i sporingsområdene, er det påvist yngling i Julussa-reviret. Allerede i mai ble det påvist et kull i grensereviret Rotna, og mye tyder på kull i Slettås. Foreløpig er det uklart om ulven i Østmarka har yngla.

  Les mer
 • Marine Harvest krever Lars & Lars-klipping

  Lars Nilssen og Lars Lenth har nå sluppet sin siste episode i sesong 6 og miniserien Fjordmenn. Etter å ha vært Erling Borgen-seriøse flere uker i strekk, setter de utslitte dokumentarjournalistene kursen mot legendariske Vosso. OPPDATERT: Marine Harvest har krevd deler av episoden fjernet.

  Les mer
 • Skeptisk til å fjerne jegeravgift

  Regjeringen foreslår i sitt statsbudsjett for 2015 å ta inn 100 millioner kroner i jeger- og fiskeravgifter til det offentlige. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum foreslår isteden å fjerne den, men NJFF er skeptisk og frykter dette vil fjerne viktige midler til lokale og regionale vilttiltak.

  Les mer
 • Ny konsulent for jegerprøvens konsulentoppdrag

  Som en følge av Miljødirektoratets anbudsrunde i sommer, overtar NaturConsult Larsson AS fra 1. januar 2015 instruktøroppdraget for jegerprøven. Det er oppgavene med å utdanne og oppdatere jegerprøveinstruktørene, samt noen øvrige oppgaver knyttet til jegerprøvevirksomheten.

  Les mer

 • Kan bli seljakt i sør

  Etter langvarig dragkamp fra NJFF og fylkeslagene i Agder-fylkene, Vestfold og Telemark, kan det se ut som det blir åpna for seljakt på deler av kysten: Havforskningsinstituttet anbefaler nå steinkobbe-kvote både for Vestfold og Telemark.

  Les mer
 • Husk Gullkroken-nominasjon

  Fristen for Gullkroken-nominasjoner nærmer seg raskt. Fristen for nominasjoner til Årets Ildsjel og Årets Hederspris er torsdag 14.november, og frist for å nominere til de andre kategoriene er mandag 17.november.

  Les mer
 • Fortsatt ingen dvergbendelorm

  Resultatene fra overvåkingsprogrammet som Mattilsynet og Veterinærinstituttet har gjennomført på jakt etter revens dvergbendelorm, viser ingen funn i Norge fram til nå. Fra juli 2012 til april 2013 er 625 rever fra store deler av landet undersøkt.

  Les mer
 • Blankt nei til Statskog-salg

  NJFF protesterer mot den blå-blå regjeringas planer om ytterligere nedsalg eller privatisering av Statskog. Nå får NJFF støtte fra Arbeiderpartiet: I Stortingets spørretime onsdag advarte Jonas Gahr Støre om at nedsalgspolitikken vil endre hvordan Norge ser ut og fungerer, og iallfall ikke vil styrke nordmenns adgang til det som er felleseie.

  Les mer
Vervebanner

 • Straks klart for NJFFs nye portal

  NJFF kan omsider melde at lansering av ny NJFF-portal er rett rundt hjørnet: Lokallagene kan nå "tyvstarte" og få lagt over stoff fra de gamle portalsidene før de nye sidene lanseres offentlig 1. desember.

  Les mer
 • Store beslag av ulovlige garn

  Statens naturoppsyn (SNO) har i løpet av de siste fem månedene hatt oppsyn med ulovlige garn fra Østfold og helt opp til Øst-Finnmark. Konklusjonen er at det tjuvfiskes mye langs hele kysten, etter at det er beslaglagt hele 12 kilometer med ulovlige garn.

  Les mer
 • Protesterer mot kutt i studiestøtte

  I forslaget til nytt statsbudsjett kutter regjeringa tilskuddet til opplæring i studieforbund og frivillige organisasjoner med 40 millioner. Kuttet på tjue prosent vil ramme NJFFs lokallag hardt gjennom kursvirksomheten, og nå kan du bli med på et opprop.

  Les mer
 • Temakvelder om ulvejakt

  I slutten av november arrangeres fire kveldskurs i Buskerud, Vestfold og Sørlandet om ulvejakt. Jakt- og Fiskesenteret og NJFF står som arrangører sammen med beiteorganisasjonene gjennom FKT-midlene (forebyggende og konfliktdempende tiltak).

  Les mer
 • Tid for å søke

  Det nærmer seg årsslutt, og dermed er det tid for å starte planlegging av neste års aktiviteter. Dette innebærer også tilhørende søknader om tilskuddsmidler fra fylkeskommunene og fylkesmennene.

  Les mer
 • Advarer mot svindelforsøk

  Flere av NJFFs fylkes- og lokallag ser ut til å være utsatt for et nytt svindelforsøk på salg av Office-programvare. Et utenlandsk selskap som kaller seg OfficeDirect har sendt regninger på 580 euro (om lag 5000 kr) til flere av våre lokallag.

  Les mer
Les mer i nyhetsarkivet


spacer

NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund


 
Norges Jeger- og Fiskerforbund, Hvalstadåsen 5, Pb. 94 1378 Nesbru
Tlf: 66 79 22 00 Fax: 66 90 15 87, E-post: njff@njff.no