NJFF - Norges Jeger- og Fiskerforbund

Norges Jeger- og Fiskerforbund
spacer

 • Vannkraft i miljødokumentar

  I ettermiddag (30. september) kl 17 vises miljødokumentaren "DamNation" på Verdensteatret i Tromsø. Filmen handler om miljøkonsekvensene av vannkraftutbygging, og viser også rivinga av to store dam-anlegg i Nord-Amerika og miljøkonsekvensene av dette.

  Les mer

 • Harepest ved Lillehammer

  Mattilsynet har påvist harepest i en hare som ble funnet død på Nordseter ved Lillehammer for et par uker sia. Bakterien er smittsom, og mennesker kan bli smitta ved kontakt med syke harer eller ved å drikke vann som er infisert med bakterien.

  Les mer
 • Vil ha enklere jervebås-kontroll

  Høyre foreslår ei forsøksordning med etablering av flere jervebåser med viltkamera, samt at det kan brukes snøscooter for å kontrollere båsene. Målet er å få dette på plass allerede til vinteren.

  Les mer
 • Ingen hull på Hulløya

  Det ble fullklaff da NJFF Nordland arrangerte årets harejaktkurs på Hulløya for unge jegere. 52 harer, 3 orrer og 1 mink ble den spektakulære fangsten. Aller mest pris på kurset satte nok Sivert Torgersen, vinneren av årets NJFF Ung-konkurranse.

  Les mer
 • Lars og Lars goes seriøst

  VGTV-duoen Lars Nilssen og Lars Lenth har i sin sjette sesong valgt å ta opp et mer alvorlig tema i sin humoristiske sportsfiske-serie på nett-TV. Nei, vi snakker ikke om cruising-miljøet rundt Svartkulp, men oppdrettsnæringas påvirkning på villaks og sjøørret.

  Les mer
Vervebanner

 • Vil bedre fisket i Selbusjøen

  Selbusjøen grunneierlag satser nær en halv million kr på et prosjekt som skal bedre gyteforholdene for ørreten og sikre oppvekstvilkårene. Hvis resultatet blir positivt, kan dette bli modell flere steder i landet. I første rekke skal ørekyta til livs.

  Les mer
 • Stygge filmklipp

  Ulovlig bruk av hund som river i hjel en mink er ett av flere stygge innslag vi blir presentert for i en video fra en lukket facebookgruppe. - Dette er stygge scener som vi tar sterk avstand fra, uttaler informasjonssjef Espen Farstad i NJFF. Avliving av vilt ved bruk av hunder er ulovlig.

  Les mer
 • God sjanse til å lære elgjakt

  Vil du jakte elg i høst? Er du en noe uerfaren storviltjeger? Da bør du melde deg på kurset som NJFF Buskerud arrangerer, med opplæringsjakt i Finnemarka rett utafor Drammen 16. -19. oktober. Fristen er egentlig utgått, men det er noen ledige plasser.

  Les mer
 • Utvider jakttida på Hardangervidda

  Hardangervidda villreinnemd har vedtatt å utvide reinsjakta på Hardangervidda til og med 12. oktober, etter søknad fra villreinutvalget. Årsaken er at reinen har klumpa seg i de østligste områdene hele jakta, slik at uttaket blir lavere enn tilveksten.

  Les mer

 • Viktig dialog med Fiskeridirektoratet

  NJFF var nylig i møte med Fiskeridirektoratet for å drøfte de områdene innen sportsfiske som berøres av fjord- og havforvaltninga. Hovedtema var fritidsfiske og folkehelse, med både minstemålbestemmelser, verneområder, nye arter og Oslofjordkonferansen som berøringspunkt.

  Les mer
 • Oppstart for rådyrjakta

  25. september starter den ordinære jakta på rådyr, etter at bukkejegerne har herska i rådyrterrengene sia 10. august. NJFF viderefører fjorårets Bedre jakt-undersøkelse for rådyrjegerne, og vil gjerne ha dine erfaringer med fellingssituasjoner og våpenvalg.

  Les mer
 • Tid for elgjakt

  25. september starter elgjakta i mesteparten av landet, mens elgjegerne i lavlandet østafjells må temme jakthungeren i ti dager til. Elgjegerne har blitt flinkere til å tenke bestand og forvaltning framfor å skyte den største oksen, mener viltforvalterne i flere store elgkommuner.

  Les mer
 • Friskmelder Steinkjervassdraget

  Endelig kom nyheta som laksevenner på Innherred og fiskeforvalter Anton Rikstad hos Fylkesmannen i Nord-Trøndelag har venta på i tredve år: Mattilsynet har i dag friskmeldt Steinkjervassdraget fra den standhaftige parasitten Gyrodactylus salaris.

  Les mer
 • NJFF inviterer til fagseminar

  NJFF avholder fagseminar om kalking av vassdrag 20. november i Oslo. Miljødirektoratets handlingsplan for kalking som straks kommer på høring, vil være et viktig element. Forskere og fagfolk spør om vi kjenner konsekvensene av redusert kalking godt nok.

  Les mer
 • Lettere skadd i jaktulykke

  En mann i 20-åra ble fløyet med luftambulanse til sykehus etter ei jaktulykke i Bangdalen i Nord-Trøndelag søndag ettermiddag. Mannen ble truffet i brystet, men ble bare lettere skadd. Politiet vil likevel etterforske hendelsen nærmere.

  Les mer
Les mer i nyhetsarkivet


spacer