nyhet

Bodø JFF

Nye regler for å ta med hund til Norge


De nye reglene berører blant annet alle som reiser til Sverige og Danmark for å delta på jakt, jaktprøver og utstillinger. Selv en dagstur til Sverige krever besøk hos veterinær når de nye reglene trer i kraft.

Fra og med 1. mai 2013 blir det nye regler for reising med hund. Endringene får blant annet konsekvenser for deg som skal reise til og fra Sverige med hund. Husk å sette deg inn i de nye reglene i god tur før du drar på tur.

Etter 1.mai vil det bli samme regler for hunder som innføres til Norge fra Sverige, som det er for alle andre EU-land. Det blir krav om at hunden skal ID-merkes og ha eget pass. I tillegg endres reglene slik at du ikke selv kan gi hunden behandling mot revens dvergbendelorm. Nye regler krever at behandlingen gjøres av veterinær, og at den dokumenteres i dyrets pass.

Det blir dyrere å reise med hund
De nye reglene gjør at det blir dyrere og mer kronglete når man skal til utlandet med hunden. Selv en dagstur til Sverige krever besøk hos veterinær når de nye reglene trer i kraft.

- Vi ser at de nye bestemmelsene gjør det både dyrere og mer upraktisk å reise med hund, og vi forstår at mange reagerer på det, sier Solfrid Åmdal, seksjonssjef seksjon landdyr og dyrehelsepersonell i Mattilsynet.

- Vi har i en periode hatt egne regler mellom Sverige og Norge som gjorde det relativt enkelt å reise over grensen med hund. Vi ønsker egentlig ikke en innstramming, men nye regler fra EU gjør at Sverige nå blir likestilt med andre EU-land, sier Åmdal.

De eneste landene som fremdeles får unntak fra kravet om ormebehandling er Finland, UK, Irland og Malta. Sammen med Norge er dette de eneste landene som ikke har revens dvergbendelorm i sin fauna, og derfor trenger man ikke ormebehandling på hunder når man reiser mellom disse landene.

Publisert: 09-MAR-13 Oppdatert: 09-MAR-13 RAT Utskriftsvennlig versjon


nyhet


Synspunkter på lokallagets sider er ikke nødvendigvis representative for NJFFs offisielle syn
For uttalelser om NJFFs politikk, se www.njff.no eller kontakt NJFF sentralt (tlf. 66 79 22 00).
 
Norges Jeger- og Fiskerforbund, Hvalstadåsen 5, Pb. 94 1378 Nesbru
Tlf: 66 79 22 00 Fax: 66 90 15 87, E-post: njff@njff.org