Rogaland - Forside

NJFF Rogaland

 • Rypejakt for jenter

  Stavanger og R.JFF inviterer til rypejakt for jenter 3. til 5. oktober. Vi har reservert alle jaktkortene på Kjetilstad i Suldal og inviterer damer fra hele fylket til å bli med oss på en begivenhetsrik helgetur. Vi overnatter i to hytter inne i terrenget.

  Les mer

 • Jakt i Valevatn høsten 2014

  Det vil bli utført taksering av rypebestanden i Valvatn terrenget i begynnelsen av august. Vi takserer da 22 linjer gjennom hele terrenget, og resultatene av disse observasjonene sendes til Høgskolen i Hedemark for bestandsberegning. Etter at disse tallene foreligger utarbeides det en rapport og en anbefaling om et evt. uttak av lirype/fjellrype under jakta.

  Les mer
 • Fiskesommer i Rogaland !

  Nå er det tid for Fiskesommer i Rogaland. Arrangementene er først og fremst for barna, erfarne instruktører lærer de håpefulle å fange fisken og hvordan fangsten skal tilberedes til kortreist mat. Du trenger ikke å melde deg på, det er bare å møte opp!

  Les mer

 • Dramatisk utvikling for villaksen

  Aldri har fangsttallene for villaks vært lavere enn i fjor viser de siste tall fra Statistisk Sentralbyrå. Nå krever Norges Jeger- og Fiskerforbund at det tas kraftigere politiske grep for å sikre siste rest av de engang så rike laksebestandene vi hadde. Sportsfiskerne vil bidra med sitt ved å redusere fisket på svake bestander.

  Les mer
 • Berger fiskebestand i populært vann

  Hålandsvatnet i Rogaland har i de seinere åra grodd mer og mer igjen, noe som har gått ut over fiskebestanden. Vannet har ikke naturlig gytemulighet og er avhengig av utsatt fisk, men dette ble stoppa på grunn av parasitter for noen år tilbake. Nå er fiskebestanden styrka med 4000 nye ørretyngel.

  Les mer

 • Fiskesommer i Stavanger lørdag fra kl. 12.00

  Stavanger og R.JFF inviterer til Fiskesommer med kai-fiske ved Oljemuseet i sentrum fra kl. 12 til 15 fk. lørdag den 24. mai. Ta med barna, fiskeutstyr og redningsvest - her blir det fisking og mye moro. Gratis deltakelse med premiering. SRJFF stiller med instruktører.

  Les mer
 • Bli med på VillmarksCamp 24. og 25. mai

  NJFF-Rogaland inviterer til VillmarksCamp for ungdom den 24. og 25. mai 2014 på Sandbekken i Tysvær. Leiren er åpen for ungdom i aldersgruppen fra 6. tom. 9. klasse. Her blir det masse spennende aktiviteter som kano-padling, skyting med luftgevær, fisking, spikking, fluebinding m.m. NY påmeldingsfrist 16. mai.

  Les mer
 • NJFF-Rogaland avvikler årsmøte den 22. og 23. mars

  Vi avvikler årsmøte kombinert med samling for tillitsvalgte i NJFF-Rogaland helga den 22. og 23. mars 2014. Lørdagen fra kl. 10.00 blir det TV-samling med flere ulike tema. Gjester i år blir marinbiolog og forfatter Henning Røed som for tiden er aktuell med boka "Fiskehistorier - Hvem skal eie havet?". Videre får vi besøk av informasjonssjef i NJFF Espen Farstad. Det formelle årsmøtet avvikles søndag 23. mars fra kl. 10.00

  Les mer
 • Terminliste Skytestevner i Rogaland 2014, redigert versjon

  Terminlisten for skytesevner i Rogaland 2014 har et par endringer ift. opprinnelig terminliste som følgte vedlagt i siste nr. av Jakt & Fiske. Jaktfeltstevne på Jæren den 15. februar er flyttet til den 16. februar, og stevnet som var planlagt den 12. april er avlyst. Videre har Stavanger byttet om på sine stevner i hhv. lerduesti og jegertrap.

  Les mer
 • Havfiskehelg på Fedje

  1.-4. mai har kvinneutvalget i HOJFF igjen gleden av å invitere til havfiskehelg på Fedje. I år er det plass til 10 deltakere, så ikke vent med å melde deg på. Med Tores nye båt på plass, satser vi på lange dager på sjøen fredag og lørdag på jakt etter storfisken. Vi ankommer Fedje fiske og bo ettermiddag/tidlig kveld torsdagen og tas imot med kveldsmat av vertskapet Hanne-Mari Gjøsæter og Tore Gismervik. Fredagen og lørdagen tilbringer vi 8-9 timer på sjøen. Den nye båten har stor salong, så der blir det både lunsj og mulighet for å slappe av innomhus.

  Les mer
 • Kurs i Åte- og hijakt, lokking og fellefangst i en uke fra 20. januar

  NJFF-Rogaland avvikler en kurs-serie gjennom en uke med oppstart den 20. januar 2014 i Vindafjord. Tema i kurs-serien er åte- og hijakt, lokking og fellefangst. Vi fortsetter videre de neste dagene til Stavanger, Jæren og Egersund. Og kurs-serien avsluttes påfølgende helg med to praktiske kurs med samme tema, hhv. i Tysvær og på Jæren. Kursledere er innleid fra Jakt & Fiskesenteret på Flå, og blir Kim Stortsein Jønsson, Bård Grønneberg og Eivind Lurås.

  Les mer
 • Vi trenger nye Jegerprøveinstruktører i Rogaland !

  Vi er på jakt etter flere jegerprøveinstruktører i våre lokalforeninger. Stadig nye jegere vokser frem, og vi trenger stadig påfyll av nye motiverte jegerprøveinstruktører som kan formidle kunnskap og gode holdninger gjennom jegerprøvekurs. Om du sitter på nødvendig kunnskap, og i tillegg har lyst og anledning til å bli jegerprøveinstruktør, så håper vi å høre fra deg.

  Les mer
 • Nye fluekaste-instruktører i Rogaland

  I september ble det gjennomført kurs for utdanning av nye instruktører innen fluekasting. Kurset ble gjennomført på Sandbekken i Tysvær med 7 supermotiverte og forventningsfulle deltakere. Dyktig pedagog og instruktør under kurset var Cato Vivelid Nilssen fra Hordaland, som etterpå kunne godkjenne og autorisere samtlige deltakere som nye lokale fluekasteinstruktører i Rogaland.

  Les mer
Les flere nyheter i NJFF Rogalands nyhetsarkiv
 
NJFF Rogaland, Postboks 313, 4291 KOPERVIK. Besøksadr: Kirkegt 9.
Tlf: 52 85 30 08, E-post: rogaland@njff.org