Sogn og Fjordane forside

NJFF Sogn og Fjordane

 • Gevirutstilling

  Har du lyst til å få bedømt geviret ditt? På jakt, fiske og friluftsmessa på Nordfjordeid 31. mai-1. juni, kan ein få alle norske hjortegevir fagleg bedømt. I tillegg kan ein kome og delta i utstillinga med gevir uansett type dyr og storleik utan at dei vert bedømt. Vi kårar det finaste geviret og det raraste!

  Les mer

 • Vidaregåande kurs ettersøk

  NJFF Sogn og Fjordane arrangerer vidaregåande kurs ettersøk 29.-31. august i Viksdalen. Kurset er for alle som driv aktivt innan ettersøk, samt dei som har ansvar for vilt i kommunane.

  Les mer
 • Fylkesleir for ungdom 13.-15. juni

  Igjen inviterer vi til fartsfylt friluftsleir for ungdom i alderen 11 til 15 år. Hyen jf, Gloppen jfl, Førde jfl og fylkeslaget er godt i gang med å "spikre fast" årets leir. Og deltakarane strøymer på allereie!

  Les mer

 • Viktig svensk vannkraft-dom

  NJFFs svenske søsterorganisasjon Sportsfiskarna har vunnet en rettslig seier gjennom EUs vanndirektiv, som også er høyaktuelt ved vannkraft-revisjonene i Norge: Miljøoverdomstolen pålegger et vannkraftselskap både minstevassføring og gode fiskepassasjer.

  Les mer
 • Husk fredningssonene for sjøørreten

  Sjøørretsesongen er i gang i store deler av landet. Den milde vinteren og tidlig isgang har lokket sportsfiskerne tidlig ut i sjøen på jakt etter den sølvblanke fisken. Husk imidlertid at sjøørreten noen steder langs kysten er fredet 1. mars-30. april.

  Les mer

 • To rømminger på ei uke

  Under ei uke etter stor-rømminga av 120.000 oppdrettslaks fra Firda Sjøfarmer i Gulen, er husdyr igjen på rømmen fra merdene: Et ukjent antall laks har stukket fra ei merd med 99.000 fisk hos Alsaker Fjordbruk, som også hadde ei rømming for sju uker sia.

  Les mer
 • Riflekurs og instruktørkurs rifle for jenter

  Jente og har lyst til å lære å skyte med rifle eller betre skyteferdigheitene dine? Bli med Hyen jfl og NJFF Sogn og Fjordane på riflekurs i Hyen 4 mai. Er du jente og har lyst til å utdanne deg som rifleinstruktør? Då bør du bli med på kurs i Førde 26.-27. april.

  Les mer
 • Per Norstein fortset som leiar i NJFF Sogn og Fjordane

  Etter einstemmig vedtak på fylkesårsmøtet i helga, fortset Norstein som fylkesleiar. Det var lite utskiftingar i styret, Vidar Moen frå Årdal jff kom inn som ny vararepresentant i styret. Leikanger jfl vart heidra med barne- og ungdomspisen 2013 for sitt gode arbeid for dei unge.

  Les mer
 • Magnar Nyttingnes landsdelsmeister i jaktfelt

  Bergens Jæger- og Fiskerforening avviklet landsdelsmesterskap i jaktfeltskyting på Kismul skytebane søndag 23.03.2014. Etter finaleskyting var det Magnar Nyttingnes fra Eid JFL som sikret seg tittelen med 196 poeng av 200.

  Les mer
 • Magnar Nyttingnes skaut fullt hus

  Hyen jfl arrangerte jaktfeltstemne i helga og Nyttingnes slo til med fullt hus. Det var elles gledeleg mange jegerar som tok turen til skytebana i strålande vêr. Fleire og fleire har oppdaga denne fine treningsforma til storviltjakta.

  Les mer
Les flere nyheter i Sogn og Fjordanes nyhetsarkiv.
 
NJFF - Sogn og Fjordane Rygg, 6823 SANDANE
Tlf: 57 86 83 55, faks 57 86 94 94, E-post: sognogfjordane@njff.org