MENY hamburgermeny Close-menu button

Duejakt for kvinnene

Vellykket jaktdag for kvinnene i Asker

25.08.21 dro kvinnene ut på kornåkeren i Asker med Ingrid Hadler, de plasserte ut lokkeduene, og satt seg strategisk rundt. 

Det ble en innholdsrik dag med mange gode opplevelser. Man lærte om kamuflasje, og hvor viktig det er å skjule seg for duene.

Ringduer ser veldig bra. De ser alle små lyse hud partier i ansiktet. De ser bevegelser på lang avstand og kommer ikke i nærheten av skuddhold i det hele tatt.​

Til glede ble det fall på due denne dagen. Håper den smakte. 

Håper på flere dager med duejakt, så hvis du vil være med bare ta kontakt med oss på facebook.  

Ajff Jentegruppe på FB

Heldige var vi med været også, solen skinte, men det blåste en del. 

 

Gleder oss til neste gang. 

 

duejakt2021.2.jpeg

 

duejakt2 nina.jpeg

 

 

Ti raske tips for duejegeren

 

 1. Vær tidlig ute og avtal (helst skriftlig) med grunneier der du ser det er duetrekk om morgenen og om ettermiddagen.
   
 2. Kjøp inn nødvendig utstyr og lokkefugler om du ikke har.
   
 3. Pakk sammen lokkefugler og kamuflasjeutstyr i en kasse eller sekk som lar deg raskt sette det opp, for å ikke miste skuddsjanser.
   
 4. Lag en plan på hvor du burde plassere kamuflasjenettet etter hvordan vinden blåser eller om det er vindstille og etter hvordan fuglene trekker. Bruk gjerne skogkanten eller en skyggeside for best mulig kamuflasje.
   
 5. Vær tidlig ute. Duene trekker som regel fra 6 til 10 på morgenen og er på’n igjen fra 14-19 på kvelden. Ved gode forhold trekker duene gjerne gjennom hele dagen.
   
 6. Plasser lokkefuglene i formasjon slik du synes det er fornuftig og begynn gjerne med 10-15 duer tidlig i jakta og øk på i antall desto senere ut på høsten det er.
   
 7. Husk å kamuflere hodet, ansiktet og hender. Bruk gjerne en kamuflasjehette eller en ansiktsmaske som dekker lyse hudpartier. Duene ser utrolig bra og hud lyser opp og skremmer dem en annen vei.
   
 8. Uansett om du sitter alene eller sammen med noen på post er det viktig å tenke sikkerhet. Hold rede på skyteretninger og avtal gjerne hvem som skyter i hvilken retning om du jakter sammen med noen.
   
 9. Hovedårsaken til at man ikke får skuddsjanser er at man ikke sitter i ro. Hvis det er en ting duer ser bedre enn lys hud, er det bevegelser. Sitt stille het til duene er på skuddhold.
   
 10. Hviledager er viktige. Ikke jakt hver eneste dag på samme sted. Da lærer duene seg at de skal holde seg borte fra jordet og du får ingen middag.
   

Hentet fra: ​https://www.skittjakt.no/blogg/duejakt