MENY hamburgermeny Close-menu button

Nytt fisketilbud til våre medlemmer

Laksefiske i Namdalseid

Publisert 22. april 2022 kl. 11.50

 

FORTSATT PLASSER LEDIG, KONTAKT FISKEUTVALGET!

Laksefiske i en av verdens beste smålaks elver, og en og mulighet for å ha en hel elvestrekning for seg selv er ganske unikt.

Årgårdselva, som renner ut i en arm av Namdalsfjorden (ved Sjøåsen), kan kanskje omtales som verdens beste smålaksevassdrag. Ågårdselva utgjør den nederste delen av Årgårdsvassdraget. I tillegg består vassdraget av elvene Øyensåa, Ferja. Austerelva er en tredje elv som renner ut i Årgårdselva. "Hvor var du da Oddvar Brå brakk staven", er et uttrykk som bør erstattes med " hvor var du under fiskesesongen 1995". Da ble det nemlig landet over 8000 smålaks med en snittvekt på over 1,2 kg(!). Dette ga selvsagt ny rekord, og 10 tonn fisk i notatbøkene. Imponerende!

Årgårdselvea renner rolig og stedvis ganske bred gjennom et variert kulturlandskap, og kan by på flotte fiskeopplevelser. Valdet, ligger i Øyensåa som er ca. 1.km langt, nedenfor Berrefossen, etter Fosshølen, på østre side av elva samt 500m i Ferja Finnes også en  spennende strekning å prøve seg i Øysterelva som ligger like i nærheten. Fangster på mellom 150 – 250 laks tas pr år på valdet. Det er mange fine kulper og stryk og mange gode fiskeplasser. Ørret og smålaks opptil 3-4 men det tas fisk hvert år på 8 kg. Mark, sluk og fluefiske.

Man kan fiske med sluk, flue eller mark. fisker man med flue er enhånds oftest kraftig nok. Ønsker man å lære flue eller forbedre sine kunnskaper vil det være mulighet for å få hjelp til dette  på plassen.  Fisket foregår fra land. Normale regler for desinfisering av utstyr gjelder.

Foreningen har inntil 7 stenger/fiskere tilgjengelig denne uka. Dette er et eksklusivt vald som er kun for våre medlemmer denne uka.

Overnatting

Vi har tilgjengelig følgende overnattingsmuligheter som er inkludert i leien. 

Hytte ved elva – 2 sengeplasser

Leilighet 1 – 4 sengeplasser

Leilighet 2 - inntil 7 sengeplasser

Fryser er tilgjengelig til fisken

 

Påmelding og priser

Ved påmelding gjelder  « først til mølla» prinsippet. Spørsmål om stedet og fisket kan sendes til [email protected]

3 dager: 15.,16.,17. juni  kr.3000,- totalt inkl. overnatting

4 dager 18., 19.,20.,21.juni  kr. 4000,- totalt inkl. overnatting

Hel uke 15.-21. juni kr.7000,-  ink overnatting

Prisene er inklusiv fiske og overnatting

Betalingsinformasjon kommer ved påmelding.

Forskuddsbetaling er lik bestilt plass.

Avbestillinger refunderes ikke etter 30. april. Da er fisker selv ansvarlig for å selge plassen videre.

 REISE

Namdalseid ligger ca 67 mil fra Nordre Follo og du må regne 9 timer kjøring

Alternativ kan man fly til Værnes og leie bil, ca  2 timer kjøring, 140 km, eller fly til Namsos, leie bil. Ca 30 km og 30 min kjøring

Man kan også ta buss fra Værnes flypass utenfor Trondheim og gjøre en avtale med grunneier å bli hentet nede ved riksveien . 8 min fra fiskeplassen. Man bor ved elva så man er faktisk ikke avhengig av bil under fisket.

saken vil oppdateres med flere bilder, også av  husvære.

bålkos ved elva.jpg
laks i huken.jpg
Øyensåa grenser.jpg
20210721_212621.jpg

Sees i Namdalen

Skitt Fiske