Bli med på NM i isfiske

2.-3. mars er det norgesmesterskap i isfiske på Sokna. Konkurransen er åpen for alle

Publisert: 30. januar 2024 kl. 13.17

Sist oppdatert: 02. februar 2024 kl. 08.30

Vi oppfordrer alle som har lyst til å stille opp på Norgesmesterskapet på Sokna. NM er den viktigste isfiskekonkurransen i Norge, og vi tør påstå det er en opplevelse for livet å delta selv. Det er premier for titusener av kroner på et rikt premiebord. 

Det konkurreres i ulike klasser, på både herre og damesiden. Lørdagen er det lagkonkurranse, søndagen er det individuell konkurranse. Du kan melde deg på på forhånd, eller direkte ved oppmøte. Konkurransen starter kl. 10.00 begge dager, med muligheter for påmelding i sekretariatet fra klokken kl. 08.00. 
Les mer om dette på denne infosiden.

Familievennlig

Hva med å ta med hele familien og gjøre det til en felles tur? For barna vil det være et eget område hvor det er instruktører fra NJFF-Buskerud for å hjelpe til med alt utstyr som behøves. Det vil bli satt ut bålpanner der man kan varme seg og ta en kaffekopp og drikke fra kiosken. 

Hele NM-arrangementet vil bli livestreamet på Facebook og YouTube, så kanskje blir dere intervjuet underveis også?

Velkommen til fine dager på isen under NM på Sokna 2024!

Isfiskeren.JPG

 

Nytt regelverk

Sportsfiskerutvalget i NJFF har registrert at flere etterlyser informasjon om evaluering av det nye regelverket for isfiske, så her kommer litt informasjon rundt dette fra Bjarte Erstad, som leder utvalget:
Vi registrerer at det nye regelverket har skapt splittelse i isfiskemiljøet, og det er derfor viktig for utvalget å se på effektene av og erfaringene med det nye regelverket. Dette gjelder spesielt punktet om bruk mobiltelefon/GPS. Akkurat når evalueringen skal finne sted er det for tidlig å si noe om enda, men skal vi kunne gjøre en god evaluering er vi helt nødt til å gjennomføre et antall stevner (både NC og andre stevner) med det nye regelverket for å danne oss et godt bilde av hvordan regelverket fungerer i praksis. Får vi bred deltakelse på NM og resterende stevner denne sesongen, håper vi at vi har et godt nok grunnlag til å gjennomføre evalueringen før neste sesong. Miljøet vil bli informert og involvert i denne prosessen, og evalueringen skal foregå åpent. Sportsfiskeutvalget skal ta alle erfaringer og tanker på alvor, og ta dette med inn i evalueringsprosessen.

Desto flere som stiller opp på stevner og høster erfaring med om hvordan det nye regelverket oppleves og hvilken effekt det har, desto enklere er det for oss å gjøre en god evaluering. Derfor vil jeg og sportsfiskeutvalget oppfordre alle sterkt til å delta på NM og prate med utvalgets medlemmer som vil være til stede under mesterskapet. Vi vil kle oss opp i synlige klær, og være klar for en prat når som helst under helga. 

Vi oppfordrer alle som har anledning til å stille opp på NM på Sokna. NM er den viktigste isfiskekonkurransen i Norge, og den bør alle konkurransefiskere støtte opp om. Samtidig gir det å delta alle en mulighet til å gi oss tilbakemeldinger slik at vi kan evaluere regelverket på en god måte.

Vi håper å se mange av dere på NM.

Mvh Bjarte Erstad, leder NJFFs sportsfiskerutvalg