MENY hamburgermeny Close-menu button

En million avspillinger

Jakt- og Fiskepodden får stadig flere lyttere. 187 episoder er laget så langt, og de er avspilt over en million ganger.

Publisert 23. november 2022 kl. 09.00

Podcastens ukentlige episoder er gratis for lytterne og skal inspirere og informere jegere og fiskere. Hver fredag gis det ut en ny episode av Jakt- og Fiskepodden. 

Infotainment

I podcasten er kunnskap blandet med underholdning. 

- Vi skal lage sendinger som gjør vondt å gå glipp av, selv om man i utgangspunktet tror at ukens tema ikke er innertier. Det betyr at vi må blande bunnsolid kunnskap med fortellerglede og underholdning, sier podsjef Trond Gunnar Skillingstad som er kommunikasjonssjef i Statskog.

En million ganger

Statskog gir ut podcasten i nært samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Over 180 episoder er gratis tilgjengelig på alle podcastplattformer. 

Sendingene har en fast trio med fagsjef Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og informasjonssjef Espen Farstad (NJFF) som eksperter, i tillegg til Skillingstad som leder programmene.

Smittende entusiasme

Både for Statskog og Norges Jeger- og Fiskerforbund er det viktig å nå ut til folk.
- Dersom vår entusiasme rundt de fantastiske opplevelsene og mulighetene i et høstingsbasert, bærekraftig friluftsliv smitter over på lytterne, lykkes vi både med podcasten og i å ivareta gode og viktige jakt- og fisketradisjoner, sier Espen Farstad (NJFF).

Eksperttips og lytterspørsmål

I en del episoder hentes det inn ekstern ekspertise for å gjøre faglige dypdykk. I Jakt- og Fiskepoddens rikholdige arkiv kan du finne reflekterte samtaler med Biolog Dag Hessen, medisinske råd til friluftsfolk fra Mads Gilbert, dypdykk i fluefiskets uendelige verden med Tore Litlere Rydgren, og en haug med andre tips fra ulike eksperter innen temaene våpen, jakt og fiske. Kunnskapsrike gjester er alltid velkomne i Jakt- og Fiskepodden, men ofte regjerer trioen studioet alene.

- Jegerkonge og rypedoktor Jo Inge formidler med stoisk ro fra sine endeløse kunnskaper, mens livskunstner og fluefisker Espen er trioens verbale mitraljøse og eminente limerickleverandør. Under ledelse av en relativt uvitende og spørrende programleder som elsker trønderrock, blir sendingene ofte uforutsigbare og varierte, sier Skillingstad.