MENY hamburgermeny Close-menu button

Fiskecamp for ungdom i Oslofjorden

Det dukker stadig opp nye fiskecamper for ungdom rundt om i landet, til stor glede og nytte! Enkelte har fokus på laks, andre på innsjø eller hav. Rundt Oslofjorden bor en stor andel av Norges befolkning, mange av de med ulike bakgrunn og ulike forutsetninger.

Publisert 30. august 2021 kl. 08.21

Oslofjorden har som kjent sine problemer, men det er uansett viktig at vi bruker fjorden på fjordens premisser og bidrar til økt fokus rundt de unike rekreasjonsmulighetene som finnes kun en kort gåtur fra sentrum.

I samarbeid med Asker kommune og en rekke andre, samt litt støtte fra NJFF i form av opplæringsmateriell, ble det i sommer avholdt en fiske- og marin camp for ungdom i Oslofjorden, ledet av Duncan/Recreational Fishing alliance. Totalt deltok 24 barn, med 13 ulike nasjonaliteter.

Målet for campen var å lære ungdom om bærekraftig fiske, miljø, geografi og samspillet mellom dyre og plantelivet i fjorden ved bruk av ulike aktiviteter. Fiskeopplæring, tilberedning av fangst, rydding av søppel, padling og båtliv/sikkerhet var bare noen av temaene.

I dagens samfunn er slike camper veldig viktige for rekruttering av unge til fiske og friluftsliv, og vi ønsker flere slike aktiviteter varmt velkomment. Takk til alle de som introduserer ungdom for vår fantastiske hobby!

Fiskecamp for ungdom
Fisking er gøy
Forberedelser
Grilling av lunsjen