Rypetaksering

Her kan du trene hunden din

I båndtvangperioden kan det være utfordrende å holde jakthunden i form. Men fortvil ikke: Flere steder finnes det lufteområder og treningsområder for jakthund der du kan slippe hunden. NJFF gir deg oversikten.

Publisert: 29. juni 2021 kl. 13.09

Sist oppdatert: 04. august 2021 kl. 09.18

​​​​​​Den ordinære båndtvangen gjelder fra 1. april til 20. august. 

- NJFF har utarbeidet en oversikt over hvor det er tilrettelagte treningsområder for hund. Skal samspillet mellom eier og hund oppleves som givende og nyttig under jakta, er det ikke nok å kjøpe hund: Den må skoleres og trenes.

​NJFF har tilbudet​

​Fysisk trening før jakta er viktig dersom du ikke skal ha en sliten hund etter et par dager med jakt. Det er for sent å starte når jakta er nært forestående. Bruk også tida gjennom hele året til å legge inn dressurøvelser i daglig omgang med hunden. For det er ikke bare hunden som skal lære: Også du må lære din hund å kjenne for at samarbeidet skal bli optimalt.

- Hunden må kunne sine oppgaver og være​ vel forberedt - både mentalt og fysisk. Dette krever tid, innlevelse - og en viss kompetanse. NJFFs foreninger har et bredt tilbud til deg og hunden. Her finner du kompetente personer på dressur og trening av ulike jakthundtyper. ​

Åsnes og Våler JFF med ny hundepark

Et eksempel på en flott hundepark er Solør hundepark som ble bygget i fjor. Den kom på plass takket være tilskudd fra Landbrukskontorene i Åsnes og Våler, samt Sparebankstiftelsen. Parken ligger i flott skogsterreng og har 100 mål til disposisjon for deg og din hund. For å benytte parken booker man tid og kan ha den inngjerdede parken helt for deg selv. ​Les mer om Solør hundepark.​

Hjelp oss å lage oversikten bedre​​

Kartet blir oppdatert fortløpende, basert på innmeldinger fra foreninger og klubber. Bruk tilbakemeldingsfunksjonen "Korrigeringer" ​i den enkelte kartoppføring for å korrigere sted og kontaktperson, og send gjerne en link/ URL til en informasjonsside (f.eks lokallagets side i NJFF-portalen) der dere kan oppdatere åpningstider og evt. priser. 

Nye felt meldes inn på epost til våre kontaktpersoner. Oppgi ​​gjerne GPS-koordinater, noe du enkelt finner via Gule siders karttjeneste​: Trykk på trådkorset midt på verktøy-linja nede til høyre, plasser markøren riktig, og send oss dataene i 4. linje - WGS84 desimal (a la 59.85723, 10.461216).

NJFF har dressurbok for jakthunder