MENY hamburgermeny Close-menu button

Takk for i år!

Et fantastisk og annerledes år er snart bak oss. Nå ønsker vi dere alle en riktig god jul og et godt nytt jakt- og fiskeår!

Heller ikke 2021 ble helt vanlig for oss i NJFF. Nå tenker du kanskje at korona var hovedårsaken til det. Men nei, årsaken er langt mer gledelig: Vi har hatt et heidundrende jubileumsår!

Jubileumsfeiringen fikk selvfølgelig mye oppmerksomhet gjennom året, og det har vært utrolig hyggelig. Vi har fått hilsninger og gaver, våre lokalforeninger har feiret med gratis utebursdagsmiddager over hele landet, våre ambassadører har reist land og strand rundt, vi fikk et eget frimerke av Posten og vi fikk til og med en helt egen film! Se alt om vår 150årsfeiring her – vi kan nesten garantere at du blir både stolt og glad.

I en oppsummering av året 2021 kommer vi likevel ikke utenom det faktum at koronasituasjonen vedvarte. Året startet som det forrige sluttet, med nedstenginger over store deler av landet. Så åpnet det opp, før det stengte ned igjen helt på tampen. Likevel føltes 2021 langt bedre enn 2020. Vi ble rett og slett ganske drevne til å gjennomføre aktiviteter med de smittevernregler som måtte være og fiske, jakt, høsting og friluftsliv er fremdeles i vinden som aldri før.

Også politisk har 2021 vært et spennende år. Opp mot Stortingsvalget gikk vi gjennom alle partiprogrammene og analyserte dem med NJFF-øyne. Vi både arrangerte og deltok på valgarrangement og hadde møter med flere politiske partigrupper. Nå etter valget, hvor et nytt Storting er satt og vi har fått ny politisk ledelse i departementene, har vi opprettet god dialog som vi bygger videre på i den kommende stortingsperioden.

Gjennom valgkampen løftet vi viktige saker, og da NJFF selv holdt landsmøte i november så ble det slått fast flere viktige politiske standpunkt i vår organisasjon. Blant annet krav om lukkete oppdrettsanlegg, at kommunene må stanse nedbygging av naturen og at Statskog må styrkes for fortsatt å være en garantist for tilgang til jakt og fiske. NJFFs krav om at oppdrettsnæringen må inn i lukkete anlegg, ble også vedtatt av det Europeiske Sportsfiskeforbundet.

Har du forresten fått med deg matsatsingen vår? Det å høste av naturens overskudd er helt essensielt for NJFF. Derfor har vi utviklet egne matsider med flere hundre oppskrifter bygget på det vi selv fisker og jakter. Nytt av året er at vi har laget egne sider rettet spesielt mot barn og ungdom, hvor de kan lære mer om sunn og bærekraftig mat. 

Vi som er jegere og fiskere er kulturarvbærere. Denne arven må vi hver enkelt bidra med å ta videre til neste generasjon. Ta med deg en ung jeger eller fisker ut, og gi dem mulighet til å bli glade i naturen som du selv er! 

Knut Arne Gjems