MENY hamburgermeny Close-menu button

Ahed El-Najar

I jubileumsåret 2021 ble Ahed El-Najar en del av NJFFs ambassadører, da hans fantastiske fiskebilder på Instagram inspirerte oss. Bli bedre kjent med Ahed her!

Publisert 15. oktober 2021 kl. 11.18

Navn: Ahed El-Najar
Alder: 28
Bosted: Oslo
Medlem: Oslo Sportsfiskere

Ahed er opprinnelig fra Lom, men bor nå i Oslo hvor han jobber som behandler og personlig trener. Han er energisk og full av positiv energi og glede. Arbeidsdagene blir ofte lange, men det er det verdt når belønningen etterpå er lange fiskeferier. 

– Det å få muligheten til å representere den største organisasjonen innen det jeg brenner for er stort, og noe jeg gleder meg veldig til, sier Ahed, om det å være NJFF-ambassadør. Fisking er for Ahed mer enn bare fisking, det er en livsstil. – Noen ganger klarer jeg ikke å tenke på annet enn fisking, ler han. – Det gir meg en behagelig avkobling fra jobb og alt annet. Roen jeg får i sjela får jeg ikke andre steder. 

Fisking året rundt

Ahed driver kun med fluefiske, og da hovedsakelig etter ørret, laks og tropisk fiske. Våren og starten av sommeren fisker han etter ørret, før han går over til laks. Når sesongen i Norge avsluttes benytter han anledningen til å reise. For eksempel til New Zealand for å jakte storørreten eller andre tropiske steder etter bonefish og permit. Det siste året har det naturligvis blitt lite reising grunnet covid-19, derfor har han benyttet anledningen til å jakte sjøørreten i Oslofjoren om vinteren. Vinteren brukes også til fluebinding. ​​– Fluefiske er noe som man bare må prøve. Mestringsfølelsen du får kan ikke beskrives, forteller Ahed entusiastisk. Han har fisket hele barndommen sin, men startet først med fluefiske i 2018. – Lite visste jeg da at det ville bli min livsstil, sier Ahed. 

Nybegynnertips

–​ Det beste tipset mitt til alle som vil lære seg fluefiske er å ta et kastekurs. Det gjorde jeg, og da slipper du å pådra deg uvaner, forklarer Ahed. YouTube kan man også lære mye av. Han anbefaler å investere i godt fiskeutstyr, og her er bruktutstyrsidene på Facebook et hett tips. Har man spørsmål eller lurer på noe om utstyr er folk veldig hjelpsomme. Ahed bruker inatur og elveguiden​ ​for å booke fiskekort. 

Den siste tiden har Ahed også blitt en fotoentusiast og han beskriver seg selv som en perfeksjonist. – Instagrammen min kommer til å bestå av fiske og natur i høy kvalitet, sier han. –​ Det skal bli mye fisking, og forhåpentligvis mye reising fremover, og jeg håper det kan glede og inspirere andre, avslutter Ahed. 

Følg Ahed på Instagram