MENY hamburgermeny Close-menu button

Guro Krempig

I jubileumsåret 2021 ble Guro Krempig en del av NJFFs ambassadører, da hennes jakt- og fiskebilder på Instagram inspirerte oss. Bli bedre kjent med Guro her!

Publisert 15. oktober 2021 kl. 11.19

Navn: Guro Krempig
Alder: 21
Bosted: Alta
Medlem: Alta JFF​

Guro er aktiv, allsidig og trives aller best ute. Oppveksten har i stor grad vært preget av friluftsliv, og aktiviteter som jakting, fisking, hundekjøring, ski, sykling, trening, klatring og matlaging er noe Guro gjerne bruker tiden sin på. Du kjenner henne kanskje igjen fra serien "Villmarksbarna" på NRK. Der kunne man følge Guro og familien hennes på tur. ​Etter skolen gikk Guro to år på friluftslivskolen ved Nordfjord folkehøyskole, både som elev​ og veileder. I år har hun tatt seg et friår, som skal brukes på litt jobb, men mest tur. Sammen med en god venninne har Guro små og store turprosjekter gjennom året. 

De beste opplevelsene får du ute

– Jeg vært så heldig å få oppleve jakt- og fiskeglede så og si gjennom hele livet, forteller Guro. Hun takket ja til å bli NJFF-ambassadør fordi hun synes at nettopp denne gleden burde være tilgjengelig for flere. – Jeg synes NJFF gjør et viktig arbeid med å dele kunnskap og inspirasjon, og det vil jeg også gjerne bidra med, sier hun. Guro mener oppriktig at de aller beste minnene hun har i livet kommer fra opplevelser ute i naturen. – Naturen er en plass jeg føler jeg kan pushe meg selv og få de villeste opplevelsene. Samtidig er det den plassen jeg klarer å koble mest av, sier hun. 

Det er mange grunner til at Guro liker jakt og fiske. Hun ramser opp spenningen, kicket, mestringsfølelsen, tilstedeværelsen, naturopplevelsene, råvarene, smaksopplevelsene og ikke minst den gode følelsen av å skaffe maten sin selv. Det at viltet og fisken har levd et fritt og godt liv setter hun pris på, og samtidig er det miljøvennlig. 

Les også: Visste du at å spise viltkjøtt er bra for miljøet

Rypejakt på høsten er et høydepunkt for Guro, i tillegg til slukfiske på fjellet om sommeren. Disse to aktivitetene er hun vokst opp med. – Nostalgi og fantastiske opplevelser i fjellet er en god kombinasjon, forteller hun. 

Nybegynnertips

– Finn deg en jakt- eller fiskementor, anbefaler Guro. – Det kan være en venn, et familiemedlem eller en kollega. En du kan være med på tur, observere og lære fra. Vær frimodig og spør noen du vet er engasjert. Mange synes det er artig å dele kunnskap. Det er en fantastisk måte å lære på - begge veier, sier hun. – I tillegg er det lurt å melde seg inn i en lokal jeger- og fiskerforening. 

Guro har alltid noen turprosje​​kter gående og med sin ambassadørrolle håper hun å bidra til at flere kan oppleve jakt- og fiskeglede. –​ Jeg ønsker å dele friluftslivets mange sier og er glad i å slå et slag for mulighetene som ligger der ute, avslutter Guro. 

Følg Guro på Instagram​