MENY hamburgermeny Close-menu button

Silje Marie Gran-Olsen

I jubileumsåret 2021 ble Silje Marie Gran-Olsen en del av NJFFs ambassadører, da hennes fiskeengasjement inspirerte oss. Bli bedre kjent med Silje Marie her!

Publisert 15. oktober 2021 kl. 11.20

Navn: Silje Marie Gran-Olsen
Alder: 29
Bosted: Oslo
Medlem: Solemskogen JFF​

Silje Marie er vokst opp på Auli og bor nå i Oslo. Første fisketuren sin var hun på som 2-åring på Rolvsøy i Finnmark, der familien har hytte. Der tilbrakte hun mye tid  i oppveksten og nå reiser hun dit så ofte hun kan. Silje Marie har drevet med hest og motocross, men opp gjennom årene har fisking tatt mer og mer plass. Silje Marie er også interesert i foto og jobber i dag med dette i XXL. I slutten av 2019 ble "Fiskejenter i Marka" satt i gang og gjennom dette prosjektet arrangerer Silje Marie og fem andre jenter kurs og turer for jenter som ønsker å lære seg å fiske i Oslo og omegn. Dette har vært en suskess som blir videreført også i 2021. 

– Jeg ble veldig glad da jeg ble spurt om å være ambassadør for NJFF, forteller Silje Marie. – Da kan jeg være med på å få flere ut i naturen og ut for å fiske. Jeg ønsker å vise gleden med å være ute og hvordan det kan gi deg mer glede i hverdagen gjennom bedre psyke og mestring, sier hun. Silje Marie er opptatt av å få frem at man ikke trenger å reise langt for å komme seg ut i skogen. Hun er ofte i Oslomarka som bare er en buss eller t-banetur unna. Det å kunne finne fram fiskestanga og gå i skogen eller til en nærliggende fiskeplass er noe hun synes vi nordmenn burde utnyttet bedre. – Mange kan dra fordeler av å komme seg ut, spesielt i disse tider der mange føler seg innestengt og alene, sier Silje Marie. 

-Naturen er mitt fristed

Silje Marie både jakter og fisker, men som i fjor er det kun fisking som står på agendaen dette året. – Naturen er et viktig fristed for meg, det er der jeg senker skuldrene og får​​ ro i kroppen. Samtidig er det også der jeg opplever adrenalinkick, høy puls og spenning. Det er godt å kjenne på mestringen når man meiter etter spesifikke fiskearter og faktisk får de artene man er ute etter, eller når du klarer å få til det perfekte kastet med fluestanga med riktig flue, og får på en flott ørret. ​Jeg elsker å fiske fordi det er så mange metoder og type fisk som finnes. Man kan alltid lære noe nytt, og det er lite som er så deilig som å kjøre stor fisk og faktisk lande de. Samtidig elsker jeg også de rolige kveldene der duppen ligger og flyter i overflata, og man bare kan ligge og slappe av ved siden av stanga med et bål og kaffe. Til kvelds kan du være så heldig at du kan steke egenfanget fisk, forteller Silje Marie. 

Fan av markfiske

Aktivt markfiske i forskjellige varianter er det Silje Marie liker aller best. Mye av tiden hennes går til denne typen fiske langs elver og vann. Selv om det kan se enkelt ut, krever det mye trening for å mestre det, spesielt i elver. I tillegg liker Silje Marie å gjøre det enda vanskeligere for seg selv ved å bruke så små kroker som mulig. Helst uten mothaker, med tynn sene og en lett stang og snelle. Da er det enda mer spennende å faktisk få fisk, synes hun. Speiselt hvis det er en flott ørret. Silje Marie er også glad i fluefiske, og mange sommerkvelder og morgener går til å fiske etter ørreten. Endelig sitter kasteteknikken inne, men Silje Marie mangler fortsatt å få en ordentlig rugg på flue. Det er et mål i 2021. ​

På sosiale medier florerer det med stor fisk, og når man da sitter igjen uten så mye som et hugg, så er det lett å gi opp. – Det fine med både Fiskejenter i marka og NJFF er at der er det mange mennesker som har mye kunnskap. Vi ønsker å lære vekk det vi kan. En bonus er at man møter nye mennesker og knytter bekjentskaper, forteller Silje Marie. 

Nybegynnertips

– Det aller viktigste og der de fleste bommer er valg av utstyr. Fiskegleden kan fort bli borte om du har feil utstyr. – Finn ut hva du ønsker å fiske. Er det lett sjø, markafiske etter ørret og abbor, eller er det havfiske du ønsker å starte med. Dra fysisk i butikk og fortell de ansatte om dine behov. Da kan de sette sammen en god pakke til deg, i stedenfor at du står der alene i et hav av utstyr, og til slutt ender opp med noe som er feil for deg, tipser Silje Marie. 

Hun ønsker å vise at det ikke er nødvendig å reise 50 mil avgårde for å kunne nyte en stille natt i naturen. Samme glede får du ved å bruke naturen i nærområdet ditt. – Jeg ønsker å formidle de gode øyeblikkene man så veldig ofte opplever når man kommer seg ut, sier hun. Fisketips og triks og ærlige turopplevelser vil hun også vise frem. Å være i naturen er ikke bare en dans på roser, det er også mye svette, slit og tårer i blant. 

–​Ikke vær redd for å utfordre deg selv, oppfordrer Silje Marie. Ønsker du å lære noe nytt innen jakt og fiske, så er det ingen andre enn deg selv som kan stoppe deg. NJFF har uendelig mange muligheter til å bruke og utnytte det vi er så glad i. Veldig mange av oss brenner for naturen, og i Norge er vi så heldige at den er ekstremt flott, avslutter hun. 

Følg Silje Marie på Instagram
Sjekk ut Silje Maries Facebook-gruppe: Fiskejenter i Marka