Vil du bli instruktør
Publisert 15.02.2016 02:15
Oppdatert 30.11.2020 11:26
Vil du bli instruktør
​Instruktørene er NJFFs viktigste ambassadører og kompetansebærere. Vår målsetning er å være Norges ledende kunnskapsformidler innen jakt og sportsfiske. For å nå dette, trenger vi gode, kvalifiserte instruktører i den ganske land. Velkommen på laget!

​​Instruktørordningene i NJFF er i prinsippet bygget opp med instruktører tilknyttet den enkelte lokalforening, som utdannes og oppdateres av en fylkesinstruktør innenfor sin ”gren”.

Som lokal instruktør har du det faglige ansvaret for å gjennomføre kurs i foreningens regi. Det er ulike kompetansekrav knyttet til de forskjellige grenene.
​​

Fylkeslagets/ fylkesinstruktørens ansvar og oppgaver
I hvert fylke finnes det en fylkesinstruktør (noen fylker samarbeider om en felles instruktør). Fylkesinstruktøren har ansvar for å utdanne lokale instruktører til foreningene, og for å holde oppdateringskurs for de lokale instruktørene i sitt fylke. 

På fiskesiden, har NJFF pr idag kun instruktørutdanning for fluekasteinstruktører.

Instruktørkurs fluekasting:

Kurset skal gi deltakerne kompetanse til å drive lokale kurs i fluekasting. Kurset innheolder bl.a. innføring og øving i kasteteknikker, innlæringsmetodikk, grunnopplæring i pedagogikk/veiledning av kursdeltakere, planlegging og gjennomføring av kursvirksomhet. Kurset ledes av en autorisert fylkesinstruktør for fluekasting

Kompetansekrav til kurs kursdeltakere:

Erfaring med fluekasting over flere år.

Beherske kast over hodet med og uten dobbelt-trekk.

Beherske kast fra vannet og med hinder bak (vannkast, herunder varianter av spey/rullekast/underhåndkast)

Instruktørkandidatene må ha interesse for formidling, veiledning og utvikling av pedagogiske ferdigheter.

 

Kontaktperson: Hans Petter Dalby 

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige medlemsfordel blå
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.