Fiskeklubben
Publisert 15.02.2016 02:16
Oppdatert 09.08.2019 12:02
NJFF vil at flere interesserte barn og ungdom skal få friluftsliv og sportsfiske mer inn i hverdagen sin. Alle NJFFs medlemmer til og med 12 år blir automatisk medlemmer i Fiskeklubben, som en del av sitt medlemskap i lokalforeningen.
Fiskeklubben

​​Fiske er for svært mange første smak på et aktivt friluftsliv. Det er enkelt og gir en meningsfull aktivitet ute i naturen. Fiskeklubben har sitt hovedfokus på fiske, da det er det mest naturlige for aldersgruppen. Selv om fiske er dominerende i Fiskeklubben, er også jakt og generelt friluftsliv viktige elementer i Fiskeklubbens aktiviteter. Fiskeklubben er for alle uansett om man er interessert i jakt eller fiske. Det handler om å legge til rette for et meningsfullt og inspirerende friluftsliv som skal vekke barns interesser for naturen og alt det den har å by på.

Barns fiske

Barn under 16 år har i Norge er i en helt spesiell situasjon når det gjelder adgangen til fiske. I tiden mellom 1. januar og 20. august, kan barn i prinsippet fiske over alt i ferskvann, unntatt i elver som har laks, sjøørret og sjørøye. Der det selges fiskekort skal barn få dette gratis. Der det ikke selges fiskekort, har barn likevel også lov til å fiske. Barn under 16 år trenger heller ikke løse den statlige fiskeravgiften (18 års aldersgrense).

NB! Det er viktig å merke seg at etter 20. august, gjelder de samme reglene for barn som for voksne. Mange steder er det likevel innført gratis fiskekort for barn hele fiskesesongen/ hele året.  Etter denne datoen kan barna heller ikke fiske fritt i vann og vassdrag som ellers ikke er åpent for fiske. 

Gjennom NJFFs lokalforeninger og fylkeslag får Fiskeklubbens medlemmer tilbud om kurs, fiske-og villmarkscamper, medlemskvelder osv. For å finne din nærmeste lokalforening, gå til toppmenyen "NJFF der du bor" og finn fram til din lokalforening i kartet.​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige medlemsfordel blå
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.