NJFF og Sportsfiskets År
Publisert 15.02.2016 02:17
Oppdatert 02.10.2020 08:39
NJFF og Sportsfiskets År
NJFF arrangerte Sportsfiskets år i 2014/2015. Målsetningen var å få flere sportsfiskere - og prosjektet ble en suksess.

​​​​​​​​​​På starten av 1990-tallet fisket over halvparten av voksne nordmenn minst én gang i året. I fjor var det bare 40 prosent som luftet fiskestanga, viser tall fra Ipsos MMI. Nå har fiskeentusiastene i NJFF bestemt seg for å snu denne negative utviklingen gjennom Sportsfiskets år:

– 10. mai starter forbundets største satsing innen sportsfiske, friluftsliv og rekruttering noensinne. Hovedmålet er å få flest mulig ut på fisketur i løpet av året. Vi håper å rekruttere 200 000 nye sportsfiskere. Norge skal teppebombes med fiskearrangementer i et helt år, sier sportsfiske-general Paulsen.

I tillegg til offentlige tilskudd fra bl.a. Miljødirektoratet og FRIFOND, har en flott gave fra Sparebankstiftelsen på 3 mil. gjort denne storsatsingen mulig.  Ser man på kartet under, kan man ikke la være å bli imponert over den innsatsen våre lokalforeninger stiller opp med.

Tusen fisketurer for deg
Sportsfiskets år ble åpna av kong Harald i Bergen 10. mai. Fram til 1. juni 2015 gikk det slag i slag med over 1000 fiskearrangementer rundt omkring i hele landet.

– Det blir fiskekurs, turer, aktiviteter og mye annet for store og små. De fleste vil finne noe som skjer i sitt lokalmiljø. Mange av arrangementene i Sportsfiskets år er spesielt rettet mot barn og ungdom. For mange barn er det en opplevelse for livet å få sin første fisk. Vi trenger oppvoksende generasjoner som forstår hvilken verdi natur, friluftsliv, vann og vassdrag representerer for framtida. Dessuten ser vi at barn som oppdager gleden ved å fiske, også drar med seg foreldrene ut, sier Paulsen.

 

Store helsegevinster
NJFF har 118 000 medlemmer over hele landet, og vil gjerne ha flere. Likevel er ikke dette det viktigste med storsatsingen.

– Fisk er sunn og god mat, men i tillegg er det store gevinster i å bruke kroppen, bevege seg i naturen og få gode opplevelser. Sportsfiske er helsefremmende og kan utøves på alle nivåer av alle aldersgrupper, sier Paulsen.

Sportsfiskets år-avisa.PDF

Fakta om sportsfiske.pdf

Fiske for livet.PDF

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige medlemsfordel blå
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.