Rakfiskkurs 13. nov
Lyst til å lære å lage rakfisk. En kveld med foredrag, bilder og smakstesting av rakfisk. Vi får besøk fra Håvardsrud rakfisk som driver med næringsfiske på Hardangervidda for rakfiskproduksjon. De forteller litt om hvordan du enkelt kan gjøre dette selv. Temaer som råvarene, hygienen og teknikk er sentrale. I tillegg til mange gode historier fra fjellfiske og rakfiskproduksjonen fra gamle dager fram til nå.
For mer informasjon og påmelding trykk HER.
Pølseproduksjon 14. nov
Produksjon av pølser gir større variasjon av kjøttet, spesielt det som ikke er av den høyeste kvaliteten. Her lærer du å utnytte råvarene bedre. Vi jobber i slakteriet vårt det meste av dagen. Blant temaene er råstoffbehandling, smakstilsetning/krydder samt selve produksjonsfasen. Alle lager egne pølser som bringes med hjem.
Speking og røyking 15. nov
Lær å konservere etter gamlemåten som gir annerledes utnyttelse av kjøttet. Vi går igjennom alle aspekter rundt råstoffbehandling, forberedelse og gjennomføring av både speking og røyking. Forelesninger og praktiske demonstrasjoner gjennom dagen.
Kombikurs rakfisk, pølser, røyking og speking 13.-15. nov.
Om du ønsker å delta på alle kursene så er dette kombinasjonen av kursene rakfisk, pølseproduksjon og speking/røyking som er satt sammen for å gi deg som deltagere en lavere pris.
Er det noe du lurer på om kursene så ta gjerne kontakt med Eivind som er kursansvarlig. Han får du tak i på epost: el@jaktogfiskesenteret.no eller tlf. 99614616.