Mentaltesting av hund 2019
Kim Storstein Jønsson
Publisert 14.06.2017 15:30
Oppdatert 25.07.2019 13:49
Mentaltesting av hund er for eiere og oppdrettere som vil vite "hva som bor i hunden". Mentaltestbanen skal kartlegge hundens medfødte egenskaper.
Mentaltesting av hund 2019
En jämthund som er på vei igjennom figurskogen.

Mentaltesting av hund 2019
En vorstherhund som møter kjeledressen.

​​​​​Testen er den samme som politi og militæret kjører på sine hunder under sin utvelgelse av rette individer. Vi som jakthundeier er selvfølgelig ute etter noe helt annet av våre hunder enn det politi og militæret er. Mentaltestbanen har 12 stasjoner hvor det blir vurdert tilgjengelighet, jaktkamplyst, sosial kamplyst, temperament, skarphet, forsvarslyst, nervekonstitusjon, hardhet, mot, konsentrasjon, avreaksjon og skuddfasthet. Vi som tester og vurderer ser ikke din hund som bedre eller dårligere enn en annen hund. Forskjellige egenskaper er ønsket av hunden, avhengig av hva vi skal bruke hunden til.

For oss som bruker testen til hjelp i vanskelige dressurspørsmål gir det viktig informasjon om hvilken framgangsmåte vi skal benytte oss av i treningen. Det finnes dessuten hunder som ikke har forutsettninger for å endre sin oppførsel. Da er mentaltesten et fint hjelpemiddel for hundeeieren til å forstå årsaken. Det finnes ikke to like hunder, på samme måte som med mennesker, er hvert individ unikt. Derfor er det viktig at vi forsøker å tilpasse håndteringen og dressur etter hundens forutsettninger. Når vi etter en mentaltest vet hundens mentale forutsetninger blir både dressur, omgang med hunden og rettet jakttrening mye enklere. For å få met nytte av hunden bør den være mellom 1 og 3 år. Eldre hunder kan også testes, men da er hunden voksen og er ikke like enkel å påvirke.

 

Mentaltesting av hund 8. mai

Mentaltesting av hund 5. juni

Mentaltesting av hund 31. juli

​​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.