NJFFs instruktørutdanning Hund
Kim Storstein Jønsson
Publisert 14.12.2017 13:12
Oppdatert 06.04.2021 11:54
NJFFs instruktørutdanning Hund
Vil du lære mer om dressur, ettersøk, aversjon, eller hund generelt, eller ønsker du å bli hundeinstruktør? Da bør du ta en titt på våre instruktørkurs på Jakt- og Fiskesenteret.
​​​​​Utdanning av nye hundeinstruktører innen dressur, ettersøk og aversjon er et viktig satsningsområde både for NJFF og Jakt- og Fiskesenteret. Generell kunnskap om hund, hvordan den tenker og fungerer og hva som får den til å gjøre forskjellige handlinger er noe som alle hundeeiere har godt av å vite mer om. En godt dressert hund fungerer mye bedre i hverdagen og på jakt enn en udressert hund. Lovverket stiller strenge krav til ettersøksekvipasjen og NJFF har skreddersydd en utdanning som tar for seg hvordan man får til en godkjent ettersøkshund og hvilke lover og regler man som ettersøksjeger må forholde seg til. I mange steder i Norge deler vi jegere utmarka med tamdyr og bufe. I den forbindelse er det svært viktig at hund og bufe ikke kommer i konflikt med hverandre, noe som gjør aversjonsdressur svært viktig. Det er også avgjørende at de som står for aversjonsdressuren vet hva de driver med, slik at man ikke risikerer at hunden blir utsatt for unødig lidelse og i verste fall kan forbinde aversjonen med noe annet en tiltenkt. Nettopp derfor er det svært viktig av aversjon utføres av autorisert personell. Mange av instruktørene i NJFF vil gjerne øke kunnskapsnivået om jakthundformer som bedrives, da er Jakthundinstruktør trinn II er godt tilbud.
 
Instruktørkursene under er åpne for alle, men for å bli lokalinstruktør må man ha jakthund grunnkurs og en anbefaling fra forening.
 
Jakthund grunnkurs 5.-7. mars 2021 (Avholdt) egner seg perfekt for deg som vil lære mer om hunden din, enten du er i tenkeboksen over å skaffe deg en hund, nettopp har skaffet deg en hund eller om du har mye erfaringer med hund, men vil ha litt mer kjøtt på beina i forhold til hundehold. Kurset tar for seg hunder generelt og tar for seg blant annet hvordan hunden styres av sine sanser og hvordan den opplever sin tilværelse, uavhengig om det er en familiehund, en jakthund eller begge deler

​Jakthund Grunnkurs tar for seg hundens utvikling, herunder opplæring, oppdragelse og sosialisering. Kurset er også innom mentaltesting av hund. Hvor mye jaktkamplyst, sosial kamplyst, temperament, skarphet, forsvarslyst og mot bor det i hunden din og hvor mye av de forskjellige momentene trenger man for at hunden din skal fungere opptimalt på det du trenger den til? Hva styrer hundens adferd og hvordan kan vi påvirke dette? Formålet med kurset er at du skal få bedre forståelse for hund og du får lært deg å kjenne hunden din bedre.

Kurset tar også for seg instruktørordninger i i NJFF, portalbruk, etikk og moral, samt grunnleggende pedagogikk.Kurset er obligatorisk for alle som vil utdanne seg som instruktør innen dressur, ettersøk og aversjon innen NJFF.​

 
Jakthunddressur instruktørkurs 11.-13. juni 2021(flyttet fra opprinnelige datoer i mars) egner seg for hundeeiere som ønsker å tilegne seg mer kunnskap og ferdigheter omkring hundedressur og for de som ønsker å bli instruktører for jakthunddressur i lokalforeningene. Deltakerne skal få innsikt i dressur av jakthund, og de momenter som skal til for å etablere et "godt hundehold", samt få innsikt i holdning, kunnskaper og ferdigheter i en utvidet forståelse av dressurmetodikk og kunne dele opp en øvelse i ulike momenter og på en pedagogisk god måte kunne gi veiledning og instruere i dette. De skal også selv kunne lære inn momenter på egen hund og kunne planlegge og gjennomføre et jakthunddressurkurs. Fylkesinstruktør på dressur i Oslo og Akershus Anine Imset holder kurset.
 
Ettersøk instruktørkurs 7.-9. mai 2021 egner seg for hundeiere som ønsker å få mer kunnskap og lære mer om ettersøk og ettersøkshunden og for de som ønsker å bli ettersøksinstruktører i en lokalforening. Deltakerne skal få mer grunnleggende kunnskaper om ettersøkshunden og være innom ulike innfallsvinkler for å kunne få frem en dyktig ettersøksekvipasje, samt få med seg grunnleggende kunnskaper om skuddplassundersøkelser og det å lese hund. Man lærer også hvordan man opptrer som instruktør.
 
Aversjon instruktørkurs 19.-20.​ juni 2021​ egner seg for de som vil lærer mer om aversjon og for de som vil bli instruktør i en lokalforening. Deltakerne blir kjent med rammevilkårene for aversjonsdressur og går igjennom grunnleggende formidlingskunnskap, samt få forståelse for praktisk virksomhet​ og kjenne til rapporteringsrutiner.
 
Jakthund instruktør trinn II 7.-9. mai 2021 egner seg for lokalinstruktører og fylkesinstruktører i NJFF som har lyst på faglig påfyll. Deltakerne får stor kunnskap i atferd og observasjon av hund og stor innsikt i bruken av mentaltesting på våre jakthunder. De får​​ også økt kunnskap om ulike typer jakthunder, ulike jaktformer med hund og vite hvordan ulike jakthundtyper skal arbeide.​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige medlemsfordel blå
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.