Rovvilthundseminar 26.-27. mai 2018
Publisert 10.11.2017 10:52
Oppdatert 31.01.2019 15:53
Rovvilthundseminar 26.-27. mai 2018
Norges Jeger- og Fiskerforbund har de siste årene jobbet aktivt med økt fokus på jakthunden og spesielt mot rovvilthunden. I år er hovedtema bruk av løshund og sporhund på ulv, i tillegg får vi litt fra det skandinaviske bjørneprosjektet. Seminaret er åpent for alle som ønsker å lære mer om rovvilthunden og jakt på rovvilt.

Rovvilthundseminaret er seminaret for deg som vil lære mer om hund til jakt på rovvilt. Seminaret er to-delt med en teoretisk del her på senteret med ulike foredragsholdere. Så en praktisk del der vi gjør ulike øvelser og demonstrasjoner med hund ute. Alle deltagerne får bli med på mentaltesting, test av hund på levende bjørn og trening av sporhunder. Seminaret er over to dager, lørdag 26. og søndag 27. mai og er åpent for alle.

I år er hovedtema bruk av hund på ulv under jakt og skadefelling. Vi legger hoveddelen av foredragsholderne våre til tema som omhandler trening og bruk av sporhund på ulv. Vi kommer også til å få med oss også Jonas Lännbjer fra Team Bearskin i Sverige, han skal prate litt om hvordan de bruker løshund på ulvejakt og hvordan de har lykkes med det under skadefelling på barmark. I tillegg kommer Erik Ola Helstad fra SNO, han prater om trening og bruk av sporhund på ulv. Han er eier og hundefører av en av de beste sporhundene vi har på ulv i Norge i dag.  Det blir også foredrag om mentaltesting av jakthunder og hvordan vi bruker dette med Eivind Lurås.  

I tillegg kommer Ole Gunnar Støen å presenterer resultatene fra det skandinaviske bjørneprosjektets undersøkelser av hvordan bjørnen blir påvirket av jakt med hund. De har de siste årene gjort forsøk med ulike type hunder og ulike antall hunder der de ser hvordan bjørnen påvirkes av dette. De skal levere sin sluttrapport 1. mars så dette blir en av de aller første stedene disse resultatene blir presentert.

Fullstendig program ligger her.

Påmelding og mer praktisk informasjon finner du HER.

- Annonse -
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.