Småviltseminar 2015
Publisert 19.02.2016 21:26
Oppdatert 31.01.2019 15:52
Småviltseminar 2015
Småviltet vårt taper mot hjorteviltet i kampen om oppmerksomheten og pengene til forvaltning og forskning. Det ønsker NJFF og Jakt- og Fiskesenteret å gjøre noe med. Gås og andefugl er hovedtema på småviltseminaret, 28. – 29. april.

​​​​​​​​​​​Årlig deltar rundt 80 000 jegere i ulike former for småviltjakt her til lands. Flesteparten sikter inn på høyfjellet og ryper, mens titusener av jegere har skogsfugl, ender, gjess og duer som favorittjakt. Småviltartene våre, og jakta på dem, har likevel lenge stått i skyggen av hjorteviltet når det gjelder oppmerksomhet og oppfølging fra både forvaltning og forskning. Årsaken er åpenbare; mesteparten av pengene havner i «hjorteviltleieren» som representerer de største verdiene for både grunneiere og jegere. Dette gjenspeiles også i årlige seminarer for formidling av kunnskap og diskusjon omkring hjorteviltforvaltningen.

Årlig se​minar

En tilsvarende møtearena for småviltet finnes ikke. NJFF, med Jakt- og Fiskesenteret på Flå i spissen, ønsker derfor å legge til rette for et årlig seminar der forskning, forvaltning, grunneiere og jegere kan møtes, med forvaltning av småvilt på dagsorden. Målet er å øke de relevante miljøers kunnskap om og tilgangen av jaktbart småvilt.

Årets hovedtema er gås og andefugler, hvor spesielt gåseforvaltningen er utfordrende på grunn av gåsas arealbruk og trekk.  

Seminaret vil avholdes på Jakt- og Fiskesenteret i Flå 28. og 29. aprilPris kr. 2490,- Dette inkluderer overnatting (Thon Hotel Bjørneparken med frokost), seminaravgift og alle måltider (2 x lunsj og 1 x middag).

​Program finner du her
Her finner du alle foredragene​ under Småviltseminar 2015:

- Annonse -
Familiemedlemskap
Jakthundboka
Jakthundforsikring
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.