Jaktleders ansvar
Publisert 11.06.2020 12:40
Oppdatert 11.06.2020 13:19
Jaktleders ansvar
Foto. Vegard Veberg
Jaklederkurs helga 19.-21. juni

​​

Invitasjon til Jaktlederkurs                                        

Dato: 19.-21. juni

Dag 1: Teori, 19. juni kl. 18.00.  Trondheimsveien 79, 2040 Kløfta (2.etg)

Dag 2: Praktisk dag med skyting, lørdag 20. juni kl. 13.30. Nes/Hovind skytebane, 30 skudd.

Dag 3: Praktisk dag med skuddplass undersøkelser 09.00. Nes/Hovind skytebane

Instruktør: Fylkesinstruktør Kjell Disenbroen

Pris: 1800,-

 

Jaktlederkurs

Dagens storviltjegere er en viktig del av viltforvaltningen. Samtidig stilles det strenge krav til human jaktutøvelse fra et stadig mer jaktkritiskt samfunn. For at både jaktrettshaver representert ved valdansvarlig, og offentlige myndigheter skal ha noen ansvarlige å forholde seg til, er det nødvendig med en jaktleder.

I forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst, fra 16.mai 2012, står det i § 26 tredje ledd: «Jaktlag som deltar i jakt etter elg, hjort og bjørn skal utpeke en ansvarlig jaktleder. Valdansvarlig plikter å melde jaktleders navn og adresse til kommunen før jaktlaget starter jakta. For bjørn er jaktlaget selv ansvarlig for at jaktlederens navn og adresse er meldt kommunen før jaktlaget starter jakta».

Det skal utpekes jaktleder når to eller flere jegere jakter sammen i hele eller deler av jaktperioden. Jaktleder behøver ikke fysisk å delta i jakten den enkelte dag, men vedkommende må ha oversikten over hvem som jakter. Hensikten er at kommunen skal få en person å forholde seg til for å formidle nyttig informasjon, varsel om skadeskyting med mer.

De fleste jaktlag vil ha nytte av at både nåværende og de kommende (gjerne yngre) jaktlederne deltar på slike kurs. Mange ulike problemstillinger og relevante utfordringer vil her bli tatt opp og gjennomdrøftet. Hovedhensikten med kursene er at jaktlederen skal være mest mulig rustet til å kunne håndtere vanskelige hendelser som før eller siden kan oppstå.       

 Artikkel fra Hjorteviltet​

For spørsmål kontakt Fylkesinstruktør Kjell Disenbroen

Mobil: 91171735 eller e-post: kjell.disenbroen@yahoo.no


Påmelding til: akershus@njff.no

 Invitasjon til jaktlederkurs_2020.pdf- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.