Storviltprøve fra 2019 er godkjent i 2020
Publisert 30.04.2020 15:22
Oppdatert 13.05.2020 23:02
Storviltprøve fra 2019 er godkjent i 2020
Miljødirektoratet har bestemt at fjorårets storviltprøve også er gyldig for inneværende jaktår.

De som har levert (obligatorisk) jakt- og fangstrapport til SSB innen 1 mai 2020, og som jaktet storvilt i 2019 - får automatisk videreført fjorårets godkjente storviltprøve, og trenger derfor ikke avlegge ny prøve for inneværende jaktår.

​Det betyr også at de som ikke tok storviltprøve ifjor, må avlegge prøve i år på ordinært vis. Det samme gjelder de som IKKE har levert jakt- og fangstrapport til Statistisk Sentralbyrå (SSB) innen fristen 1 mai, samt de som skal jakte storvilt for første gang i 2020.

Jegere som har godkjent storviltprøve for fjoråret, men som ikke deltok på storviltjakt (og da heller ikke - naturlig nok - rapporterte dette til SSB), trenger helle ikke avlegge ny prøve i år såfremt de fremdeles har attestert dokumentasjon på dette.

De som jaktet storvilt i fjoråret (2019), men har byttet våpen, eller ønsker å benytte annet våpen til storviltjakt i år, trenger heller ikke avlegge ny prøve. Miljødirektoret (og Ås JFF) oppfordrer imidlertid alle jegere til å trene på riflebanen, og som det absolutt minste - påse at jaktvåpenet er skutt inn med riktig ammunisjon som skal brukes på årets storviltjakt. Se nyheten om "Riflebanen er åpen" for mer informasjon om påmelding for skyting på riflebanen.

- Annonse -
Nunataq
NJFF-butikken
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.