Fiske
Publisert 08.02.2016 10:26
Oppdatert 15.06.2018 11:27
Fiskeutvalget i Asker JFF har hovedsete i Svartdalen kultiveringsanlegg, hvor en stor del av aktiviteten i utvalget foregår. Utvalget har også dugnader i Asker- og Neselva, dugnader, forvaltning og utsetting av ørret i flere vann i Asker.
Fiske
Fin ørret fra Sandungen

Fiske
Båt nr 34 i Semsvann. kan lånes gjennom 1 nøkkel 100 båter hos NJFF

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​ØRRETFISKE

I Asker har du enestående mulighet for fiske gratis i mange vann. I Asker er det er fiskekort for Lille og Store Sandungen, Damvann og Øyvann. Vannene eies av grunneier Løvenskjold, men forvaltes av Asker JFF. Kort kan kjøpes på SMS, VIPPS eller på Servicetorget i Asker. Se oppslag som er satt opp ved ankomst Sandungen fra bla Vestmarksetra eller bruk ellers følgende link:

FISKEKORT I ASKER 2017.pdf

LAKS OG SJØØRRET

Fiske etter laks og sjøørret i Asker- og Neselven krever fiskekort. Fiskekort for elvene kjøpes på dugnaden i Askerelva som normalt avholdes i midten av juni. Sjekk annonseringen på nyheter og vår Facebook side ( søk FB: Asker Jeger og Fiskerforening). Alle må løse fiskekort etter krav fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Sesongkortet koster 400 kr. Husk rapporteringsplikten. Hvis du er under 16 år er fiskekortet gratis, men likevel obligatorisk. Fisketrygdavgiften må være betalt og fremvises ved kjøp av kort. Følg linken til kjøp av denne trygden: http://www.miljodirektoratet.no/no/Tjenester-og-verktoy/Betalingslosning/Betal-fiskeravgiften-via-nett-eller-mobil/

Fisketiden i Askerelven er 15. juli til og med 30. september. Fisketiden i Neselven er 15 august til og med 30 september.


Det arrangeres isfiskestevne i foreningen, dette arrangementet blir forhåndsannonsert i Asker og Bærum Budstikke, på vår Facebook side og hjemmeside se også link til terminlisten til Oslo sportsfiskere http://www.oslosportsfiskere.no

Ellers så foregår det forskjellige aktiviteter i som prøvefiske på våren, utsetting av yngel i samarbeid med skoler og stamfiske.

ANDRE FISKEARTER

 Det er mange andre fiskearter (minst 15 ulike arter) som også kan fiskes i Asker med sluk, flue eller meite. I mange av våre små og store vann kan du for eksempel fiske:

Abbor, mort, sørv, ål, dvergmalle, lake, gullabbor, karrus, karpe, gjedde, suter, sik, bekkerøye, røye , ørret . Har du spørsmål om hvor og hvordan du kan fiske de ulike artene er det bare å kontakte oss.

BÅT SEMSVANN

Båt kan lånes gjennom NJFF sitt organisert "1 nøkkel 100 båter" initiativ. Båten ligger ved settefiskanlegget. Følg denne linken her
 
Vårt arbeid er basert på dugnad, så vi prøver også å gjøre litt sosialt attåt på noen av dugnadene, så kanskje du er en som har lyst til å bli med oss? Vi ønsker oss flere aktive, unge som eldre, alle har noe man kan bidra med.

 

SJØFISKE

 I sjøen er det mange muligheter. Du kan fiske sjøørret, torsk, sei, flyndre, lyr, havabbor, ​stripet pelamide, noen ulike haiarter samt mange andre arter. Er du ute etter å bedrive artsfiske har du mange muligheter til å fange mange arter i løpet av kort tid.

 

EDELKREPS

Det er åpnet for krepsing på Sandungen høsten 2018. 

Generelt: Asker JFF organisere krepsefisket i Sandungen. Krepsefisket starter 6 august kl 18.00. Det er trekning av krepsekort på klubbhuset i midten av juni måned. Følg med på vår nettside for detaljer rundt trekningen. Kort som ikke blir solgt kan kjøpes på Servicetorget på Trekanten i Asker i løpet av sesongen. 

Sandungen er delt inn i 10 soner. Sandungen.jpg​ I løpet av august er det begrenset krepsefiske til 10 dager fordelt fra 6 august til ca 25. august.  Det er en bag limit på 250 kreps pr sone. Minstemål på krepsen er 9,5 cm. Hvert krepsekort/sone koster 600 kr.    

 

Ta kontakt med leder for fiskeutvalget:

Asgeir Wien mobil 924 93 515. 
-------------------------------------------------------

Medlemmer i utvalg finner du HER

 

Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Finn oss på FB
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.