Jakt i vestmarka
Publisert 08.02.2016 10:27
Oppdatert 27.09.2018 15:39
Asker JFF leier småviltjakt og rådyrjakt av følgende grunneiere i Vestmarka:

​Løvenskiold Vækerø (Rustan, areal 9000 daa.). Asker kommune (Tveter skog, Solli skog, Loemarka Berg skog og Bergsmarken skog. Totalt areal ca. 8900 daa.). Kristiansen Skog (Asdøltjern skog, areal 1720 daa.). Alle disse terrengene er slått sammen til ett jaktområde.

Småviltjakt

Småviltjakten i Vestmarka starter 10. september og slutter 23. desember. For at flest mulig skal få jakte, er jaktkortene delt opp i 2 grupper (A og B). Gruppene jakter annen hver uke. Det er 18 jaktkort i hver gruppe. Under elgjaktens 5 første dager skal det ikke foregå småviltjakt i våre terreng. Ellers oppfordres alle jegere til å ta hensyn til alle andre brukere av utmarka.

Vestmarka er et skogsterreng med myrer, hogstfelt og tett skog mange steder. Bestanden av hare anses som bra. Orrfuglbestanden er middels. Tiur og røy er fredet.

 

Rådyrjakt

Jakttid:

BUKKEJAKT 10.08 - 24.09.
GENERELL JAKT 25.09-23.12.

​Jakt i våre terreng følger jaktlovgivningen. Det er derimot ikke tillatt å bruke rifle på jakt i helgene fra 25.sept. uten at dette er avtalt med jaktutvalget leder. 

Under elgjakta i oktober:

Alle jegere oppfordres til å ta hensyn til elgjakten. Avtal gjerne med elgjaktlagets ledere.

Rådyrbestanden i Vestmarka anses som middels bra. Årlig felles det ca 4-5 dyr.

 JAKTKART FOR VESTMARKA KAN LASTES NED HER​

- Annonse -
Finn oss på FB
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.