Sau-/ hund dressur
Kenneth Stensrud
Publisert 02.05.2018 20:28
Oppdatert 04.09.2020 10:14
Sau-Hund Dressur
Sau-/ hund dressur

​​​​​​​Bjerke JFF arrangerer nye runder med aversjondressur med godkjente instruktører i fra juni til starten av september. Du er også velkommen til å ta med hunder av andre raser, være seg jakthunder eller ikke.  Gjennomført aversjondressur viser at du tar ansvar når du har hunden med i områder med sau.


 

Sted: Gamle Hadelandsveg Maura.

Skilt står ved vegen. 

Husk Påmelding 

Oppgi følgende informasjon om din hund ved påmelding:

- NKK registreringsnummer
- Rase
- Fødselsdato
- Er hunden testet tidligere

E -mail: bjffaversjon@gmail.com

SMS: 92256793

Priser finner du her

----------------------------------------------------------------------​

Oppsatte tider 2020

Juni

Torsdag 11/6

Tirsdag 16/6

Torsdag 18/6  

Tirsdag 23/6

Torsdag 25/6

 

Høsten

Tirsdag 4/8

Torsdag 6/8

Torsdag 13/8

Torsdag 20/8

Tirsdag 25/8

Torsdag 27/8

Tirsdag 1/9

Torsdag 3/9

Tirsdag 8/9

Torsdag 10/9

 

------------------------------------------------------------------------

Her i Norge er det vanlig å slippe sauen i utmarka for å beite i sommerhalvåret. Sauen slippes vanligvis i løpet av juni og sankes fra starten av september og utover høsten, til alle dyrene er kommet hjem. Det er grunneierne som leier bort utmarksterrengene til sauebøndene, og det er også grunneierne som leier ut jaktterreng til oss jegere. For å unngå konflikter mellom sauer og jagende hunder krever derfor grunneierne at hunden har et bevis for at den har gjennomgått et saueaversjonskurs, før hunden får lov til å slippes løs i terrengene.

Et saueaversjonskurs består i at hunden testes løs blant sauer to ganger, med minimum 14 dagers mellomrom. Hvis hunden siste gangen viser tydelig tegn på å selvstendig vike fra sauen uten påvirkning fra eier, får hunden et sauereinhetsbevis. For å få hunden til ikke å like sau brukes det strømhalsbånd, og det gies et støt til hunden i det den går i eller jager sau. Sauereinhetsbeviset gies kun om hunden siste gangen ikke har fått støt. Aversjonskurs er den eneste situasjonen man får lov til å bruke strømhalsbånd på hund i Norge, og det skal kun utføres av sertifiserte instruktører.

​​​​​​

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.