Flytting av ørret
Publisert 23.10.2020 10:22
Oppdatert 23.10.2020 10:37
Flytting av ørret
Den 14 oktober møtte en munter dugnadsgjeng opp for å flytte ørret i fra bekken ved Stråtjernstua og opp i Aurtjern, samt fra Hona og opp i Honsjøen. Planen var å El-fiske ørreter, for så å flytte de til nye lokaliteter, som et supplement til naturlig rekruttering.

​​Den 14 oktober møtte en munter dugnadsgjeng opp for å flytte ørret i fra bekken ved Stråtjernstua og opp i Aurtjern, samt fra Hona og opp i Honsjøen. Planen var å El-fiske ørreter, for så å flytte de til nye lokaliteter, som et supplement til naturlig rekruttering.

I våres søkte fiskeutvalget Viken fylkeskommune om å flytte ørret i nevnte lokaliteter og fikk tillatelse til dette. Dugnadsgjengen møttes om morgenen ved Bjerke Velhus og kjøret til Stråtjernstuen. Det var ikke så mye fisk å få tak i på bekken her. Men etter en stund var 19 ørreter mellom 10 og 20cm klare for å transporteres til Aurtjern. Ørretene var friske og raske og forsvant raskt ut i sitt nye hjem i Aurtjernet.

Etter lunsj gikk turen til Hona. Fra Skistadion og oppstrøms ble det til slutt fanget 101 ørret, mellom 10-30cm. Morgan Ruste kjørte bøtter med fisk opp i Honsjøen, etter hvert som det begynte å bli trangt om plassen. Det ble flere kjøreturer, men til slutt var alle 101 ørret velberget i sitt nye hjem.

Fiskeutvalget BJFF ønsker å takke Morgan Ruste, Rikard Johansen, Magnus Sæten og Bjarne Moldstad for flott innsats.  ​


fisk 3.jpg

- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.