Lurer du på hva du skal gjøre i sommerferien?
Publisert 23.06.2020 07:19
Oppdatert 03.07.2020 04:59
Lurer du på hva du skal gjøre i sommerferien?
Hva med å benytte seg av lokalmiljøet - Bjerke JFF har flere flotte fiskevann med tilgang til båt, samt utleie av hytte og åpne koier.

​​​​​​

Honsjøen 

Vårt mest besøkte vann er Honsjøen. Sjøen ligger lett tilgjenelig med bil, med vei på begge sider av vannet. Følg skilting til Nordåsen skistadion i Maura. 
Honsjøen har fine bestander av ørret og abbor. Her ligger også en båt som er tilknyttet ordningen 1 nøkkel 100 båter fra NJFF. Les mer om 1 nøkkel - 100 båter her. 
Det arrangeres årlig et stevne om sommeren og det er ikke sjelden det kommer inn fisk i konkurransen oppmot 1 kg, men snittvekta på ørreten er 300 – 400g. 
Honsjøen er delt inn av en stor øy midt på, den søndre delen kalles lokalt Vesle Honsjøen. I Honsjøen har BJFFs fiskeutvalg de senere år flyttet vill fisk opp fra bekken Hona, 
istedenfor å sette fisk fra anlegg. De fleste som fisker i Honsjøen bruker mark, dupp og flue eller sluk/spinner. Hva som fisker best, er avhengig av årstid og vær. 
Fisk med det DU har troen på. Det er en åpen koie ved parkeringen, samt en gapahuk i nordenden. Det er også flere fine telt- og hengekøyeplasser rundt vannet. 


Store Vikka 

Store-Vikka ligger nærme Honsjøen og er også et mye besøkt vann. Her er det også en god bestand med ørret og abbor. 
Deler av Stor-Vikka er ikke like lett tilgjenelige med bil. Men terrenget rundt er relativt lettgått. I Stor-Vikka kan du, om du er heldig, treffe sikkelig grov ørret.

 Stråtjern 

Stråtjernet er lett tilgjenelig. Vannet ligger langs gamle hadelandsvei: fylkesvei 528. Vannet er svært grunt mange plasser, men huser svært gode bestander av ørret og abbor. 
Særlig populære er plassene ved innoset og utløpet, samt ved svabergene nord for Damstua. Her fanges også en og annen sik. 
Det er også en hytte i nordenden av vannet - Stråtjernstua. Stråtjernstua er ei låst hytte som kan lånes av både medlemmer og ikke-medlemmer.
Pris for leie av Stråtjernstua er kr. 400 pr døgn for medlemmer og kr. 600 pr døgn for ikke-medlemmer. Hytten kan leies via iNatur​

 Veslevikka

Vesle-Vikka har blitt et populært turmål for mange, både fiskere og turgåere. På nordøstsiden av vannet ligger en nyoppsatt åpen koie. 
Fisket er godt, men med en del småfisk. En ny båt, 14 fots pioneer, ligger også i vannet ved Vikkekoia. Den kan alle låne gratis.

 


Kvernsjøen

Er du meitefisker og har lyst på grov abbor innpå skogen? Da er Kvernsjøen vannet for deg. Her finnes en god bestand med grov abbor. 
Det er også mye ørret i vannet, men snitt-størrelsen er nokså liten. Kvernsjøen er lett tilgjenelig dersom man leier nøkkel (link) hos foreningen. Adkomst fra fylkesvei 528, mot Asakskogen.
Medlemmer av BJFF kan leie båt på Kvernsjøen, en 12 fots pioneer. Det koster kr. 100 pr døgn. Leie av nøkkel kan gjøres hos: 
YX Maura 
Mauravegen 67
2032 Maura
Tlf: 63 99 91 47
Medlemskort må fremvises ved leie av nøkkel.

 


Vann som egner seg med fluestang
Nord for Honsjøen ligger Skjennumstjernet og Dalstjernet. Rundt disse små tjernene er det torvmyrer og enkelt å kaste med flue. 
Likens er det også med Aurtjern, som ligger Nord for stråtjern. Det går skogsbilvei frem til alle tre tjernene men de er stengt med bom. 
Nøkler til disse er å få leid av foreningen for medlemmer (link). 

Villmarksvann
Inne i Marifjell naturreservat ligger det noen gjemte perler av fiskevann. Langvann, Fagertjern og Krosstjern ligger noen timers gårtur unna bilveien, 
men byr gjerne på flott fisk for den som tar seg turen. Vannene ligger relativt høyt og er ofte ikke fiskebare før i begynnelsen på Juni. 
Vannene husker meget pen fisk, om du er heldig. Litt korter å gå ligger Tolleftjernet, Øvre og Nedre Tøletjern. 
Her er også mulighetene gode for fine turer med fiskestangen i hånda. Ved Øvre Tøletjern ligger en liten åpen Koie. Til disse vannene er det godt merkede turstier, 
om du går fra parkeringen ved Store-Vikka.

Det er viktig å kjøpe fiskekort​ om dere skal fiske i vannene våre og vi oppfordrer alle til å lese over våre fiskeregler​
VIKTIG! Husk redningsvest om du skal leie/låne en av våre båter. 

GOD SOMMER! 
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.