Hva er leirduesti og hvordan fungerer det ?
Leirduegruppa BJFF
Publisert 02.02.2020 16:34
Oppdatert 03.02.2020 06:47
Hva er leirduesti og hvordan fungerer det ?
Leirdueskyting er moro enten en skyter på høyt nivå eller bare liker å skyte for moro skyld
Lerduesti er en type feltskyting organisert i regi av Norges Jeger- og Fiskerforbund hvor man skyter med hagle på leirduer som kastes i forskjellige hastigheter fra leirduekastere som er plassert ved skyte poster.

​​​

Lerduesti er en type feltskyting organisert i regi av Norges Jeger- og Fiskerforbund hvor man skyter med hagle på leirduer som kastes i forskjellige hastigheter fra leirduekastere som er plassert ved skyte poster. Man skyter vanligvis på avstander som varierer fra ca 3-30 meter. Duene slippes ut i forskjellige kombinasjoner fra post til post. De mest brukte er 2 duer pr opprop, De sendes da som rapport dubler eller simultan dubler. På rapport dubler sendes første due på opprop fra skytter og due nummer to sendes på skuddet.

Ved simultan dubler sendes begge duer samtidig og skytteren må planlegge skytingen litt bedre.

Lerduesti skytes med stål trenings patroner, De fleste bruker kal 12 hagle men andre kaliber er tillatt, Det er maks begrensning på 24 grams patroner, Utgangs stillingen er fri og det er lov å stå ferdig montert om man vil.

Det er blitt vanlig med 10 skyte poster der man skyter 10 duer på hver post, Men andre kombinasjoner brukes også. Noen steder skytes dette som supersporting med 15 duer pr post. Ved Norgesmesterskap er det mest bruk 5 poster og 50 duer.

Man skyter fra forskjellige standplasser i skogen langs en merket løype. Men postene kan også ligge i tilknytning av skyter anlegg og baner.

Man går runden i forhåndsindelte   lag på mellom 4-7 deltagere der deltagerne rullerer på å sende duer og dømme/føre regnskap med treff og bom. Dette er en meget sosial måte å bedrive skyting på og mange vennskap er oppstått ved at folk blir kjent med de andre i laget mang går i. Denne skyte formen passer for alle aldre og selv de yngre kan være med å skyte i oppsyn av en voksen person.

Slik type skyting er ypperlig trening for å opprettholde/trene opp dine skyteferdigheter. Dette er også utrolig bra jakttrening og moro om en bare vil skyte på hobbybasis. Enten du er en dreven skytter eller en fersk skytter, meld deg på og få en morsom dag.​
Du finner en oversikt over stevner her https://www.leirdue.net/?terminliste
- Annonse -
Interjakt Logo 2013
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.