Skyteprøven skal gjennomføres for storviltjegere i 2021
Publisert 18.02.2021 11:41
Oppdatert 18.02.2021 11:51
Skyteprøven skal gjennomføres for storviltjegere i 2021


I år vil det være mulig å gjennomføre skyteprøven som normalt for storviltjegere, mener Miljødirektoratet. Fritaket fra 2020 videreføres derfor ikke.

​​​​​– Siden det er mange jegere som ikke har avlagt skyteprøven siden 2019, er det viktig at prøven nå blir gjennomført som normalt for å sikre dyrevelferden. Kravet gjeninnføres etter dialog med Norges Jeger- og Fiskerforbund og Det frivillige skyttervesen om saken, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet.​

Les saken hos Miljødirektoratet

Hvert jaktår må alle som skal delta på storviltjakt med rifle avlegge skyteprøve. Jaktåret 2020/2021 ble det gitt fritak for dette, ved at tidligere bestått skyteprøve avlagt i jaktåret 2019/2020 fikk forlenget varighet. Nedstengningen kom rett før skytesesongen skulle starte og det var behov for en rask avklaring rundt skyteprøven. I år har arrangører av skyteprøven god tid på seg til å legge til rette for en smittevernmessig trygg gjennomføring. Storviltjegerne vil også ha mulighet til å planlegge sesongen og dermed spre trykket på banene utover sesongen.​​

Terminfestede konkurranser teller fra kalenderårets start.

Nytt fra i år er en endring i Forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst som sier at skudd avlagt på terminfestede konkurranser i det kalenderåret jaktåret starter vil gjelde som obligatoriske skudd til skyteprøven. Dette betyr at jegere allerede nå vil kunne få registrert obligatoriske skudd til skyteprøven, noe som også er med på å senke trykket på banene i sommermånedene.

Les også: Nytt om storviltammunisjon og storviltprøven

Om smittesituasjonen og eventuelle restriksjoner knyttet til denne tilsier at det ikke vil være mulig å gjennomføre skyteprøven i 2021, vil Miljødirektoratet gjøre en ny vurdering av kravet rundt påske.

Se veiledning om skyteprøve på Miljødirektoratets nettsider. ​​


- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige medlemsfordel blå
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.