Laksetur 2015
André Buajordet
Publisert 08.02.2016 10:38
Oppdatert 07.04.2016 16:24
Laksetur 2015
Ut på tur

​​En liten tur med ferja fra Moss til Horten, for de som liker ferje, eller gjennom oslofjordtunnelen via Drammen, kan man ta turen  til Brufoss hytte og laksesenter.​ Vestfolds eneste "fjellbygd" ved lågen

Siste helgen i august dro glade medlemer på første samlede fisketur for Frogn jeger og fisk på mange år. Det skulle bli en spennende og veldig hyggelig tur.


God Mottakelse

Fredag morgen var det hyggelig gjennomgang med Arne Lindsverk. Arne eier og driver Brufoss fiskesenter som ligger tett på Lågen. Arne tegnet og fortalt hvor fisken stod, hvor det var bra og komme seg ned til elva, hva man fikk fisk på og hvilke sammensetninger av fiskekort man fikk best utbytte av.

Arne-i-bua.jpg


​​​​

Fisk på!

Det er ikke alltid like lett å få opp laks når den er stor. Mette fikk erfare dette etter å ha fått på en fisk som stod i strømmen og som mest av alt kjentes ut som en liten toseters ubåt. Den første tanken var at kroken hadde hektet i bunnen. Men lina på stanga flyttet seg sakte sidelengs. Det er ikke vanlig at stein eller tre gjør slike bevegelser. Det er heller ikke så vanlig at stein eller tre tar med seg snøre ut igjen. Veldig tungt var det og vi måtte bytte på for å ikke sovne i armene. Det endte etter en tre timer lang prøvelse av styrke, før laksen dessverre løsnet fra kroken og forsavnt. Heldigvis manglet det ikke på entusiasme og muntre tilrop fra resten av gruppa som holdt fiskerne med selskap.Mat må en ha

D​et har vel aldri smakt så godt med mat som etter en lang dag ute. Og ikke minst etter en så spennende lakseopplevelse. Knut og Kai var superkokkene som hadde stelt i stand festmåltid til kvelds. 
Spennin​gen

Neste dag var det ivrige sjeler å se. Noen og en hver hadde helt tydelig fått litt blod på tann. Tanken på å få laks på kroken hadde nok satt seg i de flest, og godt fokuserte laksefiskere var å finne langs elvebredden.

Fiskefokus.png


Anne Gro, som aldri har fisket laks før, og som kanskje ikke heller til daglig er noen stor sportsfisker, ble den heldige denne gangen. Hun dro på land en 6 kg laks. Det er utrolig gøy at fiske etter laks ikke bare er for erfarne fiskere. Mange gratulasjoner for flott fisk!  Tiden strekker sjeldent til i godt lag og den gikk ikke noe mindre fort denne turen.

 Fiskegruppa takker for en spennende og  veldig hyggelig tur og håper at mange vil la seg inspirere til å bli med på neste års tur.- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.