Årets skogsfugltaksering med skuffende resultat
Publisert 12.09.2018 14:03
Oppdatert 17.09.2018 06:29
Årets skogsfugltaksering med skuffende resultat
Cæsar i arbeid under takseringen.Det er helt vesentlig at hunden utviser komplett ro når fuglen og ikke minst kyllingene letter.
Årets skogsfugltaksering med skuffende resultat
Det ble tid til et lite bad i det varme været
Årets taksering har dessverre vist et nedslående resultat. Det er påvist svært få kyllinger og ingen større kull.

​​Skogsfugltakseringen er gjennomført  - med et nedslående resultat

Årets taksering av skogsfugl er i år igjen gjennomført av dyktige hunder og førere. Dette er fuglehunder som er voksne, og som har jaktet i flere år. Taksering er krevende for en hund, derfor er det ønskelig at de som blir knyttet til gruppa har en viss erfaring, så en slipper feillæring av hunden. Det er også helt vesentlig at hunden utviser komplett ro når fuglen og ikke minst kyllingene letter. De er fremdeles svært ung unge, så det er ikke ønskelig med hunder som ramper i kullet. Det er også ønskelig at førerne har gjennomgått takseringskurs, eller har tilvarende opplæring.
De som ønsker det er velkommen til å være med å se hvordan takseringen gjennomføres.

Løs hund i båndtvangtiden? Det er vel ikke lov? 

Det er forståelig at enkelte reagerer på løs hund i Allmenningen, når det fremdeles er båndtvang. Hund og fører er underlagt strenge regler, og aktiviteten er lovregulert, og blir gjennomført 1.-20 august hvert år. (Se mer om loven under denne artikkelen) Det er også søkt og innvilget dispensasjon av Kommunen ved Viltnemda til dette formålet. 

Gevinsten er et godt og fornuftig viltstell, slik at vi skal kunne bevare skogsfuglbestanden i vårt nærmiljø. Det vil vi alle ha glede av, uansett og du går i skogen for å jakte med hund, eller går tur uten hund. Vi er heldige som har disse opplevelsene så lett tilgjengelig.

Hva viste årets taksering? 

Årets taksering har vist et nedslående resultat. Det er påvist svært få kyllinger og ingen større kull. Fra fremgang i fjor, er dette skuffende. Vi hadde forventet at økningen ville fortsette. Gjff oppfordrer derfor jegerne til å vise måtehold, og ikke skyte ut stamfuglen vår.

Utdrag av lovverket:

Unntatt er de tilfeller som er nevnt i hundelovens § 9 (Unntak fra sikringsreglene).
Dette unntaket gjelder foruten en del hunder i spesielle tjenester også for hund når den brukes for jakt, jakthundtrening og jaktprøver mellom 20. august og 1. april. 
 
Jakthundtrening, jaktprøver og dressur i Gjerdrum statsallmenning kan bare foregå etter samtykke fra fjellstyret, jfr. Lov om hundehold (hundeloven) § 8.
Slikt samtykke følger med gyldig jakkort for sesongen. 
For trening/jakt med hund før 2. oktober kreves godkjent aversjonsdressur for sau. Videre gis det unntak i forbindelse med årlig fugletaksering i Gjerdrum Statsallmenning.​
 
For alle andre er det båndtvang i Gjerdrum statsallmenning fram til 2. oktober. 

Hundene som benyttes til takseringsarbeidet  er sauerene, voksne erfarne hunder. Sauen trenger altså ikke være redd! 

- Annonse -
Allsidige VVS AS -Aut. Rørlegger
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.