Rapport fra årets taksering av skogsfugl
Espen Venli / Britt Schibbye
Publisert 24.08.2020 07:17
Oppdatert 31.08.2020 09:30
Rapport fra årets taksering av skogsfugl
Det er funnet skogsfugl i Gjerdrum. Mellom 1. og 20. august har det vært fuglehunder med orange jaktdekken ute i skogen - fulgt av sine førere, for å sjekke om det er fugl til jakta.

​​Rapport fra årets taksering av skogsfugl i Gjerdrum Allmenning

Det er påvist orrfugl i hele allmenningen, noe mindre av tiur. Dessverre ikke så mange kull som vi kunne ha ønsket oss, men kyllingene er store. Det er derfor viktig å ikke skyte ut stamfugl.

Nytt av året er at du kan finne frem til tellingen i Hønsefuglportalen. Gjerdrum er blitt en del av Romeriksåsen takseringsring, som består av foruten Gjerdrum, Holter, Bjerke, Nannestad, Hurdal og Eidsvoll. Vi blir registrert i portalen sammen, men våre resultater kan også hentes ut separat. Disse områdene er alle små, så et samarbeid er nyttig, både for å se helheten, men også for å avhjelpe med taksører.
Hønsefuglportalen finner du ved å klikke her

NB! Dataen blir først lagt ut på Statskog sine sider. Deretter legges det ut i Hønsefuglportalen. Vi må dessverre smøre oss med tålmodighet til det skjer.

Perioden har vært varm og krevende for både hunder og førere. Siden vitringen blir noe mindre, håper vi på at det er mer fugl i Gjerdrum enn våre hunder klarte å påvise disse dagene. I år fikk vi skader på flere av hundene, så siste linjen fikk vi tatt på overtid fredag 21.august. Det fuktige været gjorde dette til en flott opplevelse med mye fugl i nesen på ivrige hunder.

 NB! I en bygd som er over gjennomsnittlig opptatt av sauer, er det nok rett å opplyse om at alle hunder er sauerene, og har fått dispensasjon fra båndtvangen for å kunne delta i dette arbeidet!

Etter en god takseringsøkt, var det godt med et lite bad! En artig detalj er at selve linjen for taksering går her i vannet, så hundene kan nesten beskyldes for å være svært  så ivrige i tjenesten........ 

Kan du og din hund bidra i dette arbeidet?
​​Har du en god hund, og ønsker å være med på denne dugnaden, så ta kontakt med Britt Schibbye på Epost (klikk på lenken), som er takseringsansvarlig i bygda. Det er ønskelig at fører har takseringskurs, men en dreven jeger har også utmerkede forutsetninger for denne jobben. Taksørene vil benytte seg av en app på mobiltelefonen, som tracker hvor en går, viser deg linjen som en skal følge, og så registreres alle observasjoner direkte inn  underveis. Dette lagres rett inn i Hønsefuglportalen!

 

Fuglejakta starter 10. september.
Skitt jakt, til de som har sikret seg jaktkort!


- Annonse -
Allsidige VVS AS -Aut. Rørlegger
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.