Rusefiske på Buvannet, årets fineste dugnad!
Espen Venli
Publisert 06.05.2019 07:28
Oppdatert 06.05.2019 07:28
Rusefiske på Buvannet, årets fineste dugnad!
Dugnad på Buvannet!
Nå er vi fullt igang med rusefiske på Buvannet. Så nå dupper det både blå og røde flyteanordninger rundt på vannspeilet i Buvann

Rusefiske på Buvannet, årets fineste dugnad!​​

Mandag den 29 april møtte vi opp 8 mann med fire kanoer på Buvannet. Og med en iherdig innsats var alle rusene i vannet på 2,5time.   


I år setter vi ut 138 ruser. Grunnen til at vi gjør dette, er at vi ønsker å få opp en del av de små abborene. Dette gjør at det blir mer mat igjen til de fiskene som blir igjen. Det er ikke bra for et vann at det er for mye liten fisk. Hvis vi får store fisk, blir disse satt ut igjen. Stor fisk er viktige elementer i økosystemet i vannet. En abbor bruker 8 år på å bli 200 gram! Og når de kommer ditt begynner de selv å kultivere vannet. De begynner å spise fisk. Og da kan de bli riktig så store.


Dette er nå 3. året på rad vi gjør dette. Vi ser resultatet av jobben vi gjør allerede nå. Gjennomsnittlig størrelse har økt, og vi får færre fisk. I år har vi kompensert med 70 nye ruser.

Vi hadde årets første tømming 1 mai, da fikk vi 201 abbor - og 1 liten ørret. Gjennomsnittsvekta var på 33 gram- Annonse -
Allsidige VVS AS -Aut. Rørlegger
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.