Skyting og bukkejakt
Espen Venli
Publisert 08.08.2018 07:31
Oppdatert 08.08.2018 07:32
Skyting og bukkejakt
Vi må gjøre alt i vår makt for å unngå en slik situasjon!
Skytebanene er fremdeles stengt. For de som har tatt prøven og skal jakte bukk er nå restriksjonene opphevet under bestemte vilkår!

Skyting og bukkejakt​

Skytebanene i Ulvdalen må dessverre fremdeles holdes stengt, vi oppfatter risikoen til alt for stor til å tørre å åpne. Det er fullstendig knusk tørt i området, og det er vanskelig å komme til i bratta med slokkeutsyr. En brann her vil kunne få katastrofale følger. Når vi åpner vil vi i samarbeid med skytterlaget forsøke å holde åpent flere dager enn vanlig, dette vil det komme mer info om straks banen åpner. Vi sender SMS til alle våre medlemmer, legger ut her på hjemmesiden og på vår Facebookside, følg med!

Så til jakta: 
Denne meldingen kom fra Øvre Romerike Brann og Redning på deres hjemmesider: ​

Bukkejakta er reddet!
Øvre Romerike brann og redning (ØRB) har i dag åpnet for bukkejakta som starter 10. august.
 
Men det er fremdeles stor skogbrannfare og ØRB forbyr all bruk av åpen ild i eller i nærheten av skog og mark. Det er også forbudt å bruke faste bål- og grillplasser og engangsgriller.

Totalforbud        
Totalforbudet omfatter all aktivitet som gir risiko for skogbrann: bålbrenning, grilling med kull, bruk av stormkjøkken, primus, bålpanne, kulegrill, engangsgrill, gassgrill og andre innretninger med åpen ild.

Ta forhåndsregler
«Enhver plikter å vise aktsomhet ved gjennomføring av aktivitet som kan føre til brann»

Etter at du har avfyrt skudd, bli i området i 30 minutt slik at du forsikrer deg om at du ikke har antent vegetasjon.

Respekter bålforbudet
ØRB fraråder røyking i skog og utmark grunnet den svært høye skogbrannfaren. Vi anbefaler å ha med vannflaske med skrukork som askebeger. Ikke kast stumpen i naturen.
 
​Følg med på nett
Vi følger utviklingen i hele distriktet, og vurderer fortløpende. Forbudet gjelder til det oppheves av ØRB. Informasjon om utvidelse eller oppheving av forbudet blir å finne på ØRBs nettsider (www.orbrann.no), Facebook og Twitter.

Hjemmel for forbudet framgår av forskrift om brannforebygging, §3.Del på Facebook Del på facebook
- Annonse -
Allsidige VVS AS -Aut. Rørlegger
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Din Tur
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.