Fiske
Publisert 08.02.2016 10:43
Oppdatert 18.01.2019 13:33
Fiske
Fiske
Fiske i Aurskog-Høland

​​Les om fiskekort her: Fiskekort​​


Det er mange gode fiskevann i Høland. HJFF har samarbeidsavtale med Aurskog Høland Fiskeadministrasjon. 

Det er også AHFA som organiserer kalking av vannene i hele Aurskog Høland kommune, de selger fiskekortene og organiserer fiskekortmidlene.

 

Damtjern på Moe er satningsområde for Fiskegruppa. Det er et flott vann i flotte omgivelser, samt at det er lett tilgjengelig med bil og har gode parkeringsforhold. Det er godt besøkt av badegjester på sommeren og det er i tillegg veldig mye brukt av turgåere, både som utgangspunkt og som mål. Abboren i Damtjern er småfallen og Fiskegruppa er i gang med tynningsfiske for å få opp størrelsen noe. Det blir satt ut ørret hvert år og det har blitt satt ut endel veldig store eksemlarer. Det er tatt fisk på mer enn fire kilo.

 

Abbortjern og Aurekytetjern nord for Tyrihjell er også veldig lett tilgjengelig og ligger rett ved bilvei. Det blir også her satt ørret, men vannene har ikke så mange fine svaberg å gå på som det er rundt Damtjern.

 

Det er også store muligheter for å få andre fiskearter i Høland. Først og fremst gjedde og abbor, men også lake, mort og mange flere. 

I de næringsrike sjøene  er det store muligheter for de som driver med Moderne Meitefiske. 

Bjørkelangensjøen, Botnersjøen og Fossersjøen der med veldig stor artsrikdom. Den mest brukte fiskeplassen i Høland er nok “Fosser-fossen”. Den ligger mellom Botnersjøen og Fossersjøen og er et veldig fiskerikt område. Det er ikke få storgjedder som er tatt her, samt stor abbor og mengder med laue, mort og andre blankfisker. 

 

Fint sted å ta med junior!  Duppen får sjelden ligge rolig lenge.​

- Annonse -
Familiemedlemskap
Gjensidige medlemsfordel blå
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.