Viktig melding til alle som har fått tildelt småvilkort 2019!
Ø. Aulie
Publisert 05.09.2019 21:47
Oppdatert 05.09.2019 21:47
Jaktutvalget i Nannestad JFF har i samråd med allmenningsbestyrer kommet frem til at det for jaktsesongen 2019 må innføres restriksjoner i forhold til uttak av skogsfugl.
Viktig melding til alle som har fått tildelt småvilkort 2019!

Restriksjonene innføres på bakgrunn av svært dårlige takseringsresultater i Nannestad allmenning og tilsvarende er også registrert i våre naboterreng.  

Det innføres derfor fredning av all brunfugl (røy og orrhøne) og i tillegg innføres det en kvote på 1 skogsfugl (tiur, orrhane eller jerpe) pr. jeger pr. dag.

I år med dårlig produksjon er det svært viktig med et forsiktig uttak av fugl for at bestanden ikke skal bli for sårbar.

Jaktutvalget ønsker også på bakgrunn av tidligere hendelser å minne om bestemmelsene i viltloven    § 21 og våpenforskriften § 84.

Viltloven § 21 har forbud mot bruk av motorisert kjøretøy til jakt eventuelt til å avlede viltets oppmerksomhet, mens våpenforskriftens §​ 84 sier at våpen skal oppbevares nedpakket i futteral, veske eller bag under frakt.

Jaktutvalget forventer at alle jegerne følger dette regelverket og håper at alle får mange fine jaktturer i løpet av høsten.

 SKITT JAKT!- Annonse -
Jaktia Jessheim
NJFF-butikken
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Big Fish Adventure
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.