Jegerprøven 2021 AVLYST
Publisert 05.01.2021 14:02
Oppdatert 01.03.2021 09:57
Jegerprøven 2021 AVLYST
Årets jegerprøve har hatt rekordstor påmelding, og vi har hatt et ønske om å få gjennomført kurset på tross av Coronaen. Vi har holdt på helt til nå med å forsøke å finne et lokale som kan romme alle deltagerne og ivareta smittereglene. Våre egne lokaler viste seg, etter oppmåling å gi rom til svært få deltagere. Kommunen og andre aktører med lokaler som er store nok, ønsker ikke å leie ut. Miljødirektoratet, som definerer regelverket rundt jegerprøven, har ikke godkjent at deler av kurset kan gjennomføres som «webinar». De stilte krav til kurs med fysisk oppmøte. Vi ser oss derfor nødt til å avlyse årets kurs. Det synes vi er trist. Vi er ivrige jegere som driver jegerutdanning på frivillig basis, på fritiden, fordi vi ønsker at du og mange andre skal føre mange tusen år med jakt- og fangsttradisjoner videre til nye generasjoner. Ta jegerprøven hos Nesodden Jeger og Fiskeforening Nesodden JFF arrangerer jegerprøvekurs over to langhelger i mars 2021

​​​

Det å ta del i Norges tusenårige tradisjon med jakt og fangst begynner med å ta jegerprøven. I tillegg til det obligatoriske kurset blir jegerprøvedeltagerne på Nesodden JFF sitt kurs invitert med på praktisk jakt den første høsten etter rådyr, rev og due. Vi har ingen mulighet til å forutse koronasituasjonen i mars, i den grad det blir begrensning på antall deltagere så vil vi prioritere etter rekkefølgen på påmelding.

Kurset Pris: kr. 2300,- uten Jegerprøveboka (ca 400,-)

Kurssted: Tyristua på Bjørnemyr, Bjørnemyrkroken (Jegerhytta)

Kurs Del 1.

Fredag den 5. mars – 18.30 – 21.30

Lørdag den 6. mars – 10.00 – 16.00

Søndag den 7. mars – 10.00 – 16.00

 

Kurs Del 2.

Fredag den 19. mars – 18.30 – 21.30

Lørdag den 20. mars – 10.00 – 16.00

Søndag den 21. mars – 10.00 – 16.00

 

NB! På grunn av Koronarestriksjoner blir ikke det annonserte infomøtet gjennomført i år. Ved påmelding vil du få et infoskriv fra oss. Spørsmål vedrørende jegerprøven kan sendes til eystein@schrader.no


TRYKK HER FOR PÅMELDING


Jegerprøvekursets innhold

1. Samling – Jakt og holdninger

2. Samling – Våpen og våpenlovgivningen

3. Samling – Human og sikker jakt i praksis

4. Samling – Skyting med hagle og rifle

5. Samling – Artskunnskap

6. Samling – Lover og forskrifter

7. Samling – Jaktformer

8. Samling – Ettersøk av skadet vilt

9. Samling – Håndtering av felt vilt

 

Etter kurset blir det satt opp en tid for eksamen som blir avholdt i regi av Nesodden Kommune. Miljødirektoratet krever en egen eksamensavgift som ikke inngår i kursavgiften.

Eksamensavgiften er per nå 300 kr (Direktoratet kan justere prisen)

Jegerprøveinstruktører er:

Eystein Ruud, Mobil 48006264 epost: eystein@schrader.no

Kjell Marki

Mette L. Fevang 

Øyvind Johansen​


- Annonse -
Energihuset
Fagerhøi bilversted AS
Tangen Trelast
ProShop AS
KIWI
Remontér
NJFF-butikken
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.