Ringduejakt
Publisert 27.08.2019 20:24
Oppdatert 27.08.2019 20:24
Ringduejakt

DUEJAKT

​Det skal alltid vurderes sikker sone før skudd avfyres. Terrengene grenser til bebyggelse og veier, og sikker skytesone kan som en tommelfingerregel være å gange haglestørrelse med 100. Altså som et eksempel vil en haglestørrelse på  3,25mm gi en sikkerhetsavstand på 325m (samt i en vinkel på 20 grader til sidene).

Det skal ikke jaktes duer før jordene er tresket, vennligst respekter dette.

Dersom det er flere jegere ved samme jorde tilkjennegi dere for hverandre slik at alle vet hvor de forskjellige sitter

Tips til duejakta:

21. august er det oppstart for jakta på ringdue og gressender. Både due- og andejakt byr på lett tilgjengelig jakt i nærområdet. Vi har noen gode råd og tips til deg som vil prøve.

Duejakt er ei sosial jaktform dersom man jakter flere sammen. Da kan man gjerne sitte under samme kamuflasjeduk og skyte på skift, eller dele opp i hver sin skuddsektor. Så lenge dere sitter i ro, lar ikke duene seg skremme av om dere prater.

 1. Forbered deg noen dager før ringduejakta starter 21.august: Finn et område med god duetrafikk og innhent tillatelse fra grunneier. Jorder med erter, raps eller hvete pleier å være bankers.
 2. Bruk tid på spaning og finn duenes trekkmønster. Plasser kamuflasjen så strategisk som mulig, helst i jordekanten eller inn mot annen vegetasjon.
 3. Duene er mest på farta fra 6 til 9 om morgenen, og 14 til 18 på ettermiddagen. Er forholdene gode, kan duene trekke hele dagen. De fleste værtyper er greit jaktvær, unntatt styrtregn. Vind gjør ofte duene mer aktive.
 4. Bruk kamuflasjenett og kamuflasjeklær. Det gjør at du kan bevege deg mer enn om du sitter under et tre eller i et kratt.
 5. Bruk lokkeduer. Tidlig i jakta holder det med ca. 20 fugler, men øk gjerne antallet utover i sesongen. Plasser dem mot vinden med nebbet ned og stjerten opp, slik at det ser ut som de beiter. Om lag 20 - 30 meter fra kamuflasjen er passe avstand.
 6. Duene lander mot vinden. Det betyr at du har beste skuddmulighet hvis du har vinden i ryggen.
 7. Bruk skyggelue. Ikke se rett opp eller blott ansiktet før dua er på skuddhold. Kamuflasjefarga ansiktsmaske gir deg litt mer slack.
 8. Sitt i ro. Duene er vare for bevegelser. Vent med å skyte til de henger rett over lokkeduene og brer ut vingene for å lande; da har du den beste blinken. Av og til vil overflygere by på mer utfordrende skuddsituasjoner.
 9. Felte duer kan med fordel legges med utspilte vinger blant lokkeduene. Ovenfra vil det se ut som de er i ferd med å lande.
 10. Har du skutt mange duer på et jorde en dag, bør du la det hvile noen dager før du vender tilbake.

   

  Disponible terreng:

1​

Svestad skog (kommunens)
2700 dekar


2

Store Rud  (privat)flere jorderKart 1
Kart 2
​​3​​
​Munkerud (privat)
​Kart​

Til info:

Vi har ikke lenger duejakt på Olve Krange sitt terreng da han ikke ønsker jakt der.

All skogsfugl er fredet på Nesodden.​


- Annonse -
Energihuset
Fagerhøi bilversted AS
Tangen Trelast
ProShop AS
KIWI
Remontér
NJFF-butikken
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.