Slipper opp på koronarestriksjonene
Publisert 30.04.2020 19:26
Oppdatert 30.04.2020 19:26
Slipper opp på koronarestriksjonene
Regjeringen åpner samfunnet sakte opp igjen. Nye regler gjelder fra 7. mai, og det gir sannsynligvis rom for åpning av en del av våre jakt-, skyte- og fiskeaktiviteter også.

​​​​​

Regjeringen la i dag (torsdag 30.04.) fram nye smitteråd og regler for arrangementer. Fra 7. mai blir det åpnet for arrangementer med inntil 50 deltagere, med minst én meters avstand mellom deltagerne. 

- Nå åpner vi litt opp, men vi stiller klare vilkår for å beholde kontrollen, sa helseminister Bent Høie på pressekonferansen. Arrangementer blir tillat der det er mulig å holde avstand på minst én meter mellom personer som ikke er i samme husstand. Regelen for avstand gjelder for arrangementer både utendørs og innendørs. Arrangementer uten en ansvarlig arrangør er ikke tillat. Det blir forbud mot alle arrangementer på offentlig sted for mer enn 50 personer.

Hva betyr dette for NJFF-organisasjonen?

- Dette er en gledelig utvikling mot en gjenåpning av samfunnet, og forhåpentligvis kan vi snart møtes på skytebanen og på andre møtesteder i organisasjonen, sier generalsekretær Eldar Berli. 

- Endringene gjelder fra 7. mai, og vi skal bruke tiden fram til da til å utrede hvilke muligheter vi har og hvor begrensingene ligger. Vi skal fremdeles støtte opp om samfunnsdugnaden og følge de smitteråd som gis, men også søke løsninger for gjenåpning av våre aktiviteter der det er mulig innenfor disse rammene. Vi er i løpende dialog med de øvrige skytterorganisasjonene, og vil sikre at vi har en felles forståelse og kan gi samsvarende anbefalinger til hvordan vi kan gjenåpne skytebanene fra 7. mai. 

- Vi må også gå gjennom mulighetene for å gjennomføre andre type aktiviteter. Ikke minst gjelder dette jegerprøven, som er en svært viktig aktivitet i mange jeger- og fiskerforeninger. Vi trenger noen dager til å gå gjennom det nye regelverket, så skal vi så raskt som mulig gi tydelige anbefalinger ut til foreningene. ​

Følg med her på njff.no, vi oppdaterer fortløpende.​


- Annonse -
80x300
NJFF-butikken
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.