Fiske
Publisert 08.02.2016 11:07
Oppdatert 11.01.2020 15:04
ØJFF har ca 20 (!) vann og vassdrag som blir kalket med til sammen 100 tonn hvert år. Vannkvaliteten er god og pH-verdien ligger over 6,0 i alle våre vann. De fleste vann har en god bestand av abbor og gjedde med god kvalitet. Mer info nedenfor:
Fiske
Utsett av ørret

Fiske
Lake

Vårt ”hovedvann” er Sagstusjøen hvor ØJFF har lagt ned mye arbeide med kultivering og utsett av ørret i STOR størrelse (3 somrig). Fisken som blir satt ut er på 0,5 – 1 kg og vokser. Utsettet må betegnes som vellykket da vi nå har reproduksjon med nye årsklasser. Dette viser at den jobben som er gjort over mange år har gitt resultater. Vi har bekreftet ørretfangst på over 2,4 kg, men det ryktes at den rekorden er slått i sommer med en rugg, les ørrett på over 4 kg! 

Kortsalget har de siste 10 årene vært sterkt økende med over en 7-dobling i antall solgte kort i løpet av disse årene. De site årene har vi sett at kortsalget har gått noe ned. Fortell oss hvorfor!

Det er fint å fiske med flue på Sagstusjøen. Sagstusjøen har egen handicapbrygge tilpasset rullestolbrukere, og i nordenden av sjøen har vi en meget bra gapahuk med fine fasiliteter for en pause og kanskje litt matstell? Båt har vi også til utleie som en av båtene; 1 nøkkel - 100 båter.

ØJFF organiserer en rekke fellesarrangementer med fisking:   

Noen fiskeaktiviteter i ØJFF:  

Laketur i slutten av januar.  Familiedag tilpasset ungdom/barn i isfiske på Sagstusjøen i mars.  Familiedag tilpasset hele familien med meiting og grilling i juni.   

ØJFF har også gode erfaringer med flere fiskeskolearrangementer og kurs.  Vi har også hatt flere fluekastekurs for medlemmer.

Vår motto for fisk:   

Et aktivt fiskekultiveringsabeid betinger og gir et godt salg av fiskekort. 


Aktuelt regelverk. Forskrift for innlandsfiske, Oslo og Akershus 

Fiskekort: Årskort kr 300,- Dagskort kr 100,- Fiskekort selges hos:  Årnes Sport, Sport 1, 2150 Årnes tlf 63900997 , eller bruk VIPPS!

Vi har også kortselger som bor ved (merket) ved Sagstusjøen, samt alle som selger jaktkort har.
 
For jakt- og fiskeområder se oppmerkede kart under jakt.. 
 

Relatert innhold

En nøkkel 100 båter. Se her for info om å låne båt:

Låne båt og har nøkkel?​

- Annonse -
Husk medlemsfordelen
NJFF-butikken
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.