Har du husket fiskekort?
BK Kjelsrud
Publisert 23.04.2020 08:54
Oppdatert 23.04.2020 10:17
Har du husket fiskekort?
Illustrasjon: BK Kjelsrud
Våren er her, så nå er sesongen i gang. I disse tider kommer fiskeutvalget til å ha hyppigere kontroller.

​​​Er du over 18 år må du ha gyldig fiskekort for å fiske i våre vann. Fiskekort kan du kjøpe en lang rekke steder. Du kan kjøpte fysisk fiskekort slik du alltid har pleid å gjøre. Utsalgssteder for dette er Joker Hektnersletta, Gmax på Strømmen storsenter​ og Gero Sportsfiske, Lillestrøm​

Hvis du heller vil kjøpe fiskekort fra din egen stue, kan du gjøre det via iNatur.no på nett. Eller AnglerID eller Perfish​ appene på mobilen. 

Det er med andre ord ingen unnskyldning for å ikke ha fiskekort :) 

Hvordan foretar vi kontroller i disse tider?
Covid 19​ avstand på 2 meter vil bli informert om på stedet. Altså legg i fra deg fiskekort fysisk, vi kommer og sjekker. Det samme gjelder de som har kjøpt på nett. Legg fra deg smarttelefon med kvittering. Ikke oppsøk oss, vi oppsøker dere. Hør på beskjeder som blir gitt når vi oppsøker dere for kontroll. Ikke gjør noen egne valg. Vi jobber saktere i disse coronatider, men sikkert.

Hvorfor er det så viktig å ha fiskekort? 

Rælingen JFF disponerer og forvalter vann i marka på vegne av grunneierene. I vår del av marka er det dessverre få bekker og elver som er store nok til at fisk kan gyte der. De tørker gjerne opp, eller bunnfryser i løpet av vinteren. Dette fører til at vi som forening må kultivere disse vannene hvert år. Hvis vi ikke hadde gjort dette ville det blitt tomt for fisk. 

Vi kjøper inn fisk hvert år for langt over 50 000 kr. Uten inntekten fra fiskekortsalget ville vi ikke kunnet gjøre dette. 

Fiskeutvalget legger ned en stor innsats for å få fisk ut til alle våre vann. Vi stiller opp mannsterke for å få fisken trygt og raskt ut, så belastningen på fisken blir så liten som mulig. 

Fisken fraktes i poser den siste biten til vannet. Her tømmes en pose i Ramstadsjøen.

Hvordan kommer jeg meg til vannene?

Det er mange steder man kan gå inn i marka. Lett tilgjengelige steder å parkere er Åmotdammen og Myrdammen​. Her er det parkeringsmuligheter. Det er også tilrettelagt for rullestolbrukere. (Ønsker du  oversikt over enda flere HC fiskeplasser for å planlegge din norgesferie, så finner du en landsoversikt her )

En oversikt på alle våre vann finner du her. 

Vi ønsker deg god tur og mange flotte fiskeopplevelser. Husk å forlat marka slik du ønsker å finne den :) 


//Fiskeutvalget- Annonse -
Bli familemedlem
RJFF medlemmer får 10% på hele nettbutikken
EMPET Dyreklinikk
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.