Saueaversjon 2021
Hundeutvalget
Publisert 25.04.2016 14:03
Oppdatert 14.05.2021 12:15
Saueaversjon 2021
Det kreves at aversjonsdressuren utføres av autoriserte instruktører.
Hundeutvalget i RJFF gjennomfører saueaversjonsdressur hver torsdag. Første oppstartdato for aversjonsdressur er torsdag 10/6.

I de fleste beiteområder i Norge, kreves det at hunder har sauereinhetsbevis for at den skal kunne slippes for trening eller jakt. Dette er for å unngå skader på sau og annet bufe. Mange grunneiere krever at dette beviset ikke er eldre enn 2 år. Et slikt bevis får man når hunden ikke lenger viser interesse for sau.

Saueaversjon utføres med et elektrisk halsbånd, som avgir et lite strømstøt, dersom hunden jager etter sauene. Det er kun godkjente instruktører i samarbeid med lokallag av NJFF, som kan utføre aversjonsdressur.

VIKTIG:
Før hunden kan gjennomføre aversjonsdressur, må den gå med et tilvenningshalsbånd som likner på det elektriske halsbåndet i 2 uker, når den går ute. I tillegg skal den fortsette å gå med tilvenningshalsbånd ca. 1 uke etter at testen er gjennomført.

Dette for at hunden ikke skal assosiere evt. strømstøt under

testen med det nye og uvante halsbåndet. Tilvenningshalsbånd kan du enkelt lage selv ved at du fester 1 stort rundt batteri med tape til et bredt halsbånd eller du kan bruke et GPS halsbånd. Det er viktig at det strammes godt slik at det ligger tett inn til hundens hals. Les mer her.

Er det første gang din hund skal til saueaversjon? Dette kalles: Aversjon 1. og 2. gang i bestillingssystemet. Hunden må testes to ganger. På første test er det meget vanlig at hunden jager sau. Hunden må derfor testes en gang til. Det må gå minimum 2 uker mellom første og andre gangs test.

For å få bevis må hunden vise at den ikke lenger viser interesse for sau. Husk derfor å melde deg på to kvelder når hunden ikke har vært på aversjonsdressur før.

Hvis hunden også den andre gangen viser interesse for å jage sau, eller etter en Retest, må den tilbake for flere tester inntil den ikke lenger viser interesse for sauene. Dette kalles:
 Ekstra gang – hvis hunden fremdeles jager sau etter tidligere tester, i bestillingssystemet.

Fornyelse av aversjonsbevis kalles:
Retest – fornyelse av aversjonsbevis i bestillingssystemet. Hunder som fremdeles ikke viser noen interesse for å jage får fornyet beviset.

Ta med deg følgende til testen:
  • Hundens registreringspapirer fra NKK
  • Alternativt dokumentasjon på ID merking
  • Ved fornyelse av bevis, skal utstedt bevis på bestått aversjonsdressur medbringes.

Når: se epost/SMS bekreftelse for oppmøtetidspunkt.

Hvor: Aversjonsdressuren foregår på Nes gård på Nordby i Rælingen. Nesvegen 101, 2009 Nordby
​​​​
 


På grunn av Coronaregler skal hundefører oppholde seg i egen bil etter ankomst til Nes gård, I påvente av å bli kontaktet av instruktør som gir videre instruksjoner.​
​​
​Påmelding gjøres via denne linken:


Priser:

Pris Aversjon 1. og 2. gang (2 kvelder):

RJFF medlem: 400,- / ikke medlem: 800,- 

 

Pris Ekstra gang (hvis hunden fremdeles jager sau):

RJFF medlem 200,- / ikke medlem 400,-

 

Pris Retest (fornying av sauerenhetsbevis):

RJFF medlem: 200,- / ikke medlem: 400,- pr gang​


Ønsker du å bli medlem i vår forening gjør du det her

Betaling via Vipps-nummer #690720 eller bruk QR kodenVed eventuelle spørsmål kontakt:
Jørgen Kvandal​  mob: 902 18106
Morten Skage    mob​: 952 81170​​​- Annonse -
Bli familemedlem
RJFF medlemmer får 10% på hele nettbutikken
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.