Saueaversjon 2020
Hundeutvalget
Publisert 25.04.2016 14:03
Oppdatert 10.08.2020 10:59
Saueaversjon 2020
Det kreves at aversjonsdressuren utføres av autoriserte instruktører.
Hundeutvalget i RJFF gjennomfører saueaversjonsdressur hver mandag. Flere datoer for retest av din hund tilgjengelig for påmelding. Se påmeldingsskjema!

​​​I de fleste beiteområder i Norge, kreves det at hunder har sauereinhetsbevis for at den skal kunne slippes for trening eller jakt. Dette er for å unngå skader på sau og annet bufe. Mange grunneiere krever at dette beviset ikke er eldre enn 2 år. Et slikt bevis får man når hunden ikke lenger viser interesse for sau.

Saueaversjon utføres med et halsbånd, som avgir et lite strømstøt, dersom hunden jager etter sauene. Det er kun godkjente instruktører i samarbeid med lokallag av NJFF, som kan utføre aversjonsdressur.

Er det første gang din hund skal til saueaversjon? Da er det slik at hunden må komme tilbake igjen etter minimum 2 uker, for å demonstrere at den ikke lenger viser interesse for sau. Meld deg derfor på to ulike kvelder når du melder hunden din til aversjonsdressur. Hvis hunden også denne gangen viser interesse for å jage sau, må den tilbake inntil den ikke lenger viser interesse for sauene.

Dersom din hund kommer til retest, og viser interesse for sau slik at det må korrigeres med strømstøt, så må også denne hunden komme tilbake for å demonstrere at den ikke lenger viser interesse for sau.

Hundens registreringsbevis og eventuelt tidligere sauerenhetsbevis må medbringes på aversjonskvelden.
Ved påmelding skal hundens registreringsnummer hos NKK oppgis, ikke chipnummeret som evt. står i hundens pass.

Oppmøte og tidspunkter: Saueaversjonen foregår på Nes gård på Nordby i Rælingen. Adressen er: Nesvegen 101, 2009 Nordby (Se veibeskrivelse i kartet)​
 

Aversjon gjennomføres hver mandag fra 8. juni frem til 3. august. Oppmøtetider er 18.00, 18.30, 19.30, 20.00 og 20.30 De tre første oppmøtetidene er prioritert for 1. gangs aversjoner. Siste mulige påmeldingsdato for 1. gangs aversjon er 20/7.

Det er kun plass til 10 hunder pr kveld Vi håper du finner en dato som passer deg og din hund.

Du får en bekreftelse for påmelding og tidspunkt på SMS. Vi kan ikke garantere at du får ønsket klokkeslett, men vi etterstreber å møte ønskene dine så godt som mulig.

På grunn av Coronaregler skal hundefører oppholde seg i egen bil etter ankomst til Nes gård, i påvente av å bli kontaktet av instruktør som gir videre instruksjoner.

VIKTIG:
Før hunden kan gjennomføre aversjonsdressur, må den gå med et tilvenningshalsbånd som likner på det elektriske halsbåndet i 2 uker, når den går ute. I tillegg skal den fortsette å gå med tilvenningshalsbånd ca 1 uke, når den er ute, etter at testen er gjennomført. Dette for at hunden ikke skal assosiere evt. strømstøt under testen med det nye og uvante halsbåndet.

Et slikt tilvenningshalsbånd kan du enkelt lage selv ved at du fester 1 stort rundt batteri med tape til et bredt halsbånd som kan strammes. Når tilvenningshalsbåndet skal monteres på hunden, er det viktig at dette strammes slik at det ligger tett inn til hundens hals. Årsaken er at et elektrisk halsbånd festes slik for å sikre god kontakt mellom kontaktpunktene og hundens hals. Peilehalsbånd (GPS halsbånd) kan også brukes som tilvenningshalsbånd før aversjonsdressur.​

Priser:

Førstegangs aversjon:

RJFF medlem: 400,- / ikke medlem: 800,- (Dette inkluderer begge kveldene). Husk å melde på hunden for annengangsaversjon, slik at det er minimum 14 dager mellom kveldene.

Dersom det er behov for mer enn tre kvelder for å få sauerenhetsbeviset, koster det 200,- ekstra.

Retest av aversjon:(hund som har fått aversjonsbevis tidligere)

RJFF medlem: 200,- / ikke medlem: 400,- pr gang

Dersom det er behov for mer enn to kvelder for å få sauerenhetsbeviset, koster det 200,- ekstra for medlemmer og 400,- for ikke medlemmer

Betaling via Vipps:

Søk fram «Rælingen jeger» velg så RJFF, eller søk nr: 11416 og velg RJFF

Velg deretter Hundeaktiviteter og velg riktig aktivitet i menyen som kommer opp.

Viktig at du merker betalingen med ditt navn, navn på hunden og påmeldt dato. Medlemskort i RJFF og kvittering fra Vipps må fremvises før hunden kan gjennomføre aversjon.​

Ved eventuelle spørsmål; kontakt Nina Kollenberg​
Mobil: 992 79 774​

Meld deg på i skjemaet her: (Hvis du er på mobil eller nettbrett og bare ser et grønt felt, klikk på det. Da vil selve skjemaet åpne i et eget vindu)Klikk her for mer informasjon om saueaversjon fra NJFF


Vi gleder oss til å se deg og din hund!
//Hundeutvalget RJFF


 

​ 

- Annonse -
Bli familemedlem
RJFF medlemmer får 10% på hele nettbutikken
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.