Storfisk i Myrdammen, en fortelling fra virkeligheten
Publisert 17.08.2018 11:09
Oppdatert 21.11.2018 09:57
Storfisk i Myrdammen, en fortelling fra virkeligheten
Vil dere se mer fra denne fiskeren så kan dere følge han på Instagram på @Vgard87
Jeg tok en tur til Myrdammen onsdag kveld i håp om å lande en av de store ørretene som går i vannet. Det var overskyet med litt vind, og trua var på topp. Etter flere titalls kast så beit det.....

​Det var overskyet med litt vind, og trua var på topp. Etter flere titalls kast så beit det på noe som kunne minne om en storørret. 

Etter et par kraftige utras kom skuffelsen snikende; det var en gjedde. Det var jo ørret som var målet, og uten stålfortom og 0.18mm line ble jeg overrasket over at jeg i det hele tatt fikk opp gjedda som veide 3 kg.
Gjeddekjeft 3.jpeg
Tiden gikk og det var ikke antydning til liv i vannet denne kvelden. Mørket begynte å falle på og jeg vurderte å ta turen hjemover, men så skjedde det noe. Det var blitt såpass mørkt at jeg bare så antydninger til noen vannliljer i overflaten der spinneren landet, og jeg regnet med at kroken satt fast i disse da stanga sto i full bøy i noen sekunder. 

Jeg var faktisk på vei til å bevege meg litt til høyre for å se om det hjalp i forhold til å få løs kroken, og det var ikke før bremsen hylte og sena raste ut at jeg skjønte at dette faktisk var en fisk. Jeg skjønte ingenting ila de 10-15 minuttene kampen foregikk. Snøret bare fortsatte å rase ut, og når jeg først fikk kontakt med fisken så føltes det ut som om jeg satt fast i en stubbe.. Var dette ørreten jeg hadde håpet på? 
Gjedde 2.png

Nei, det viste seg å være en gjedde på 8 kg og 106 cm!?! Blant fangster som kveite, stortorsk, laks og ørret er dette den desidert største opplevelsen; uten fortom, 0.18mm og en stang som er ment for sluker på 2-15 gram 🙈😃 

Ørreten får vi ta senere

Hilsen @Vgard87


 


 

Tusen takk for denne herlige fiskehistorien og ikke minst de fine bildene. Har du som leser lignende historier, så vil vi gjerne høre om dem :) 


 

//Fiskeutvalget​​​​

- Annonse -
Bli familemedlem
EMPET Dyreklinikk
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.