Vintersamling Rælingen JFF
Dag Hofsødegård
Publisert 29.03.2019 14:48
Oppdatert 29.03.2019 14:51
Vintersamling Rælingen JFF
Rælingen JFF (RJFF) arrangerte 22. -24. mars vintersamling og fredag ettermiddag ankom 14 spente førere Bergsjøstølen fjellstue i Ål i Hallingdal.


 

Etter en kort informasjonssamling med deltakerne vartet vertskapet opp med en nydelig fellesmiddag. Ute snødde det vannrett og deltakerne tok tidlig kvelden og håpet på bedre vær dagen etter. Om natten knakte det i vegger og gulv på grunn av den sterke vinden.

De ivrigste deltakerne fikk med seg den fine soloppgangen og den blå himmelen i horisonten.
Dette kunne bli en fin dag i fjellet? Men senere på morgenen kunne man se at det kunne bli et ufyselig vær. Etter frokost ble det derfor avholdt et nytt informasjonsmøte med diskusjon på hva man skulle gjøre.
De fleste valgte å prøve en tur. I det ene partiet som gikk ut hadde de ikke en gang rukket å koble fra første hund før første rype lettet. 

​​
"Kan vi gå hjem snart?"
De ivrigste deltakerne fikk med seg den fine soloppgangen og den blå himmelen i horisonten.

Dette kunne bli en fin dag i fjellet? Men senere på morgenen kunne man se at det kunne bli et ufyselig vær. Etter frokost ble det derfor avholdt et nytt informasjonsmøte med diskusjon på hva man skulle gjøre. De fleste valgte å prøve en tur. 

I det ene partiet som gikk ut hadde de ikke en gang rukket å koble fra første hund før første rype lettet. Da dette partiet først kom i gang var det klart at det ikke var «godværshunder» de hadde med seg. Forholdene var vanskelige så det var kun de mest erfarne hundene som klarte å spikre en stand, men alle hundene kom opp i fugl på turen, og stod på. Da klokka begynte å nærme seg 12:00 var det klart at det ikke var forsvarlig å være lengre ute. På skituren tilbake til Bergsjøstølen fjellstue var det vel ingen som hadde sikt lenger enn til skituppene sine. Men i samlet flokk kom de seg trygt tilbake til fjellstua. Det andre partiet var nok enda mer uheldig med været, men noen ryper ble observert i løpet av den korte turen før de tok turen tilbake til varmen igjen.

Før fellesmiddag ble det holdt en kort oppsummering av deltakende hunder.

Den største overraskelsen under middagen fikk nok en av instruktørene, John-Arvid Nyborg. Han ble etter en tale av lederen i Rælingen JFF, Bjørn Mathiesen, tildelt NJFFs innsatsmedalje med diplom. Alle deltakerne gikk tidlig til sengs og håpet på bedre vær på søndag.

Tilbake på parkeringplassen. Endelig!​

På søndag var det sluttet å snø, men vinden var sterkere. Ut over dagen kom sola frem og det føltes mye bedre, tross vind. Hundene stod på og jobbet hele dagen ut, og viste progresjon fra lørdag. Det ble flere fine fuglesituasjoner på hundene. Det var flotte hunder som holdt godt klassenivå fra UK til VK.

Lunsjpause i det ene partiet på søndag

En av instruktørene sa til meg etter samlingen:
«Det var fantastisk moro å se hvilke dyktige hunder og førere vi har i RJFF.»

Hundeutvalget i Rælingen JFF har også andre aktiviteter: saueaversjon, apportkurs, dressur/sosialisering, ettersøk og utstillingstrening.

Her kan du se flere bilder og litt "værvideo" fra turen.

 


 

I tillegg til vintersamling arrangerer også RJFF årlig en høstsamling. I år blir det 10. gang (jubileum) som RJFF arrangerer sin høstsamling på Rønningen Camping i Sømådalen. 

Nå har vi over 30 påmeldte hunder til høstsamlingen.

Takk til fotografer og instruktører.

//Dag Hofsødegård​


 
 


 

- Annonse -
Bli familemedlem
RJFF medlemmer får 10% på hele nettbutikken
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2021 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.