Bukkejakt 2019
Anders Aaseby
Publisert 09.08.2019 18:37
Oppdatert 09.08.2019 18:37
Bukkejakt 2019
Bukk og rev felt med 30 minutters mellomrom i Ski
Med helgens bukkejaktpremiere er jaktsesongen 2019/2020 offisielt i gang for mange. Jaktutvalget vil med dette ønske alle en god jakt. Klikk videre for noen velmente innspill.

​I år har jaktutvalget delt ut et noe høyere antall rådyrkort enn tidligere sesonger. Dette kan medføre en tidvis noe høyere jegertetthet i deler av vårt jaktterreng. For at alle skal få en god jaktopplevelse, og for at Jaktutvalget skal slippe til like mange jegere neste høst, ønsker vi å oppfordre til følgende:

-Ta hensyn til hverandre: Ser du en jeger på, eller i umiddelbar nærhet til posten du hadde planlagt å bruke, trekk deg rolig tilbake og finn en alternativ post utenfor den andre jegerens skuddfelt. Vurder å legge lapp i bilruta di om hvor du posterer.

- Vurder å oppsøke mer avsidesliggende deler av jaktterrenget: Tradisjonelt er det høy tetthet av jegere i de veinære områdene rundt Langhus og Siggerud. Om du er villig til å gå 15-20 minutter inn terrenget f.eks. omkring Krokhol, er sjansen mye større for en rolig og uforstyrret jakt.

- Husk å melde ifra til rådyrkontakt øyeblikkelig etter felling. Ikke nøl med å kontakte ettersøksekvipasje om du er usikker på utfallet av et avfyrt skudd.

- Skyt rev ved anledning: Det kan helt fint komme bukk på posten din etter kort tid selv om du skyter en rev. Bukken på bildet til artikkelen ble felt 30 minutter etter at reven ble skutt, på samme post.

- Tenk sikkerhet for deg selv og andre.

- KOS DERE I SKOGEN: SKITT JAKT!


For Jaktutvalget, Anders  
- Annonse -
NJFFs Samarbeidspartnere
Gjensidige
Svorka
Sportsmans Pride
Thon Hotels
Langseth Advokatfirma DA
Din Tur
Hørselslaben
Norges Jeger- og Fiskerforbund har en rekke sentrale samarbeidspartnere som du drar nytte av. Klikk på logoene for å se våre medlemstilbud.
Copyright © 2013 - 2017 Norges Jeger- og Fiskerforbund
Lokalforeninger tilsluttet Norges Jeger- og Fiskerforbund har redaksjonelt ansvar for innhold de publiserer på sine respektive nettsider i NJFF-portalen.